Bill Gates zguduie întreaga omenire. Va fi incredibil!

2021 n-a fost unul tocmai bun pentru Bill Gates, așa după cum el însuși recunoaște. Miliardarul se gândește acum la 2022, cu o oarecare doză de optimism. Dar și cu unele îngrijorări. Cel puțin așa se poate desprinde din postarea sa de pe blog, la sfârșit de an, intitulată „Motive de optimism după un an dificil”.

Co-fondatorul Microsoft a făcut deja o serie de profeții privind anul care începe, de la pandemia de Covid, despre care crede că s-ar putea încheia în 2022, până la amploarea pe care o va lua Metaverse, scrie CNBC.

De ce se teme cel mai mult miliardarul
Cu toate acestea, Gates susține că o anumită problemă ar putea încetini sau chiar ar putea da peste cap progresele din ultima vreme: neîncrederea oamenilor în guverne. „Este una dintre problemele care mă îngrijorează cel mai mult în 2022”, a scris Bill Gates.

Instituțiile publice, a menționat co-fondatorul Microsoft, trebuie să fie actori-cheie în lupte precum abordarea schimbărilor climatice sau prevenirea următoarei pandemii. Dar acestea nu pot face atât de multe, dacă oamenii le resping, din principiu, toate îndrumările, susține miliardarul.

Citiți și:  Miliardarul care anunță sfârșitul civilizației

„Dacă nu te bucuri de încrederea oamenilor, atunci aceștia nu vor susţine iniţiative majore. Iar atunci când va apărea o criză importantă, vor fi mai puţin dispuşi să urmeze recomandările necesare pentru a face față furtunii”, afirmă el.

Sondajele vorbesc de la sine
O astfel de neîncredere a devenit deosebit de evidentă după izbucnirea pandemiei: dezinformarea Covid s-a răspândit atât în ​​SUA, cât și în restul lumii, ducând la scăderea ratelor de vaccinare și amânând astfel sfârșitul pandemiei, notează CNBC.

Sursa citată amintește că, într-un sondaj din SUA, din 2019, 75% dintre respondenți au spus că încrederea lor în guvernul federal este în scădere. 64% dintre cei chestionați au răspuns că și încrederea oamenilor, unii în alții, a scăzut.

Dezinformarea de pe rețelele sociale
În postarea de pe blog, Gates a remarcat că buletinele de știri 24 din 24 și rețelele de socializare au jucat un rol major în „divizarea tot mai mare” a oamenilor, iar guvernele ar trebui să reglementeze platformele online pentru a face să dispară dezinformarea.

Citiți și:  Profețiile lui Bill Gates pentru 2022. Ce ne mai așteaptă?

Este o problemă dificil de rezolvat, și, admite el, va fi greu de combătut.

„De obicei, aici îmi expun ideile despre cum putem să remediem o problemă. Adevărul este că nu am răspunsurile”, a scris el.

„Voi continua să caut și să citesc ideile altora, în special ale tinerilor. Nădăjduiesc că generațiile care au crescut în lumea online vor avea idei noi despre cum să rezolve o problemă care este atât de adânc înrădăcinată în internet”, spune Gates.

În ceea ce privește sfârșitul perturbărilor legate de coronavirus, Gates a prezis că „faza acută” a pandemiei se va încheia „în 2022”. El a numit noua variantă Omicron „îngrijorătoare”, dar a spus „lumea este pregătită să se confrunte cu variante potențial dăunătoare mai mult decât în ​​orice altă perioadă a pandemiei de până acum”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.