“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONAL

Bill Gates, mai ceva ca Baba Vanga. Predictiile lui au fost UIMITOARE

image 2020 05 20 24006736 41 bill gates

Toate predicțiile pe care Bill Gates le-a făcut în 1995 referitoare la Facebook, Netflix, YouTuve și iPhone s-au adeverit.

În 1995, Bill Gates, pe atunci CEO al uneia dintre cele mai de succes companii din lume, a făcut niște predicții îndrăznețe despre viitorul în care trăim acum. Cele mai multe dintre aceste predicții erau uimitoare în acuratețea lor, deși câteva erau complet nefondate. În nouă carte care va apărea anul viitor, el se uită înapoi la acele predicții, își evaluează predicțiile sale și se uită înainte la ceea ce urmează.

În urmă cu 26 de ani, Bill Gates a prezis Netflix, iPhone-uri și Facebook
Vă redăm câteva dintre cele mai uimitoare predicții ale lui Gates din 1995:

1. A prevăzut aproape exact despre smartphone-uri: „Mă gândeam și învățam obsesiv despre aceste lucruri pe atunci”, scrie Gates într-o nouă postare pe blog, care se uită înapoi la cartea sa din 1995, The Road Ahead . Acest efort a dat roade atunci când a privit în față ceea ce el a numit „PC-ul portofel”. În afară de nume, el descria smartphone-ul de astăzi în detaliu surprinzător. Iată câteva din ceea ce a scris în 1995:

Va avea aproximativ aceeași dimensiune ca un portofel, ceea ce înseamnă că îl vei putea purta în buzunar sau în poșetă. Acesta va afișa mesaje și programe și vă va permite să citiți sau să trimiteți e-mail și faxuri, să monitorizați vremea și rapoartele de stoc și să jucați atât jocuri simple, cât și sofisticate. La o întâlnire, s-ar putea să iei notițe, să-ți verifici întâlnirile, să răsfoiești informații dacă te-ai plictisit sau să alegi dintre miile de fotografii ușor de consultat ale copiilor tăi”, scria Bill Gates, acum 26 de ani.

Internetul era o noţiune vag cunoscută în 1995, iar David Letterman îl întreabă pe Bill Gates: „Ce naiba e cu internetul ăsta? Ştii ceva despre el?”. „Bineînţeles”, răspunde amuzat miliardarul. „Va deveni un loc în care oamenii publică informaţii. Fiecare va putea gestiona un homepage, companiile vor avea pagini. Este un lucru mare”.

2. El a prezis că streamingul video va depăși televizorul
„Televiziunea există de mai puțin de 60 de ani, dar în acel timp a devenit o influență majoră în viața tuturor din națiunile dezvoltate”, a scris el. Dar știa, de asemenea, că zilele sale sunt numărate până când o influență atotputernică avea apară. „Niciun mediu de difuzare pe care îl avem în acest moment nu este comparabil cu mediul de comunicații pe care îl vom avea odată ce internetul va evolua până la punctul în care are capacitatea de bandă largă necesară pentru a transporta videoclipuri de înaltă calitate”, scria atunci miliardarul.

Menționând că în 1995 oamenii înregistrau în mod obișnuit programe pentru vizionarea ulterioară sau închiriau filme de la magazinele video, el a scris: „Video-on-demand este o dezvoltare evidentă. Nu va exista niciun VCR intermediar. Veți selecta pur și simplu ceea ce doriți din nenumărate programe disponibile.”

3. Știa că Facebook va veni într-o zi….şi a venit
„O altă idee care este esențială pentru The Road Ahead – că tehnologia ar permite o rețea socială fără precedent – ​​a ajuns aproape la îndeplinire”, notează Gates în postarea sa pe blog. Ceea ce nu a prevăzut este modul în care rețelele sociale ar contribui la crearea diviziunii și a discordiei (și, în unele cazuri, a violenței) în același timp în care au reunit oamenii. „Nu am anticipat cât de mult vor alege oamenii să filtreze diferite perspective și să-și întărească propriile opinii”, scrie el.

Oricum, când te gândești că Bill Gates a făcut această predicție cu opt ani înainte de lansarea Friendster și MySpace — la vremea când Mark Zuckerberg avea 11 ani — este destul de impresionant.

4. Predicţia cu acele „chioșcurile de internet” peste tot nu i s-a împlinit
Au existat, de asemenea, unele lucruri care nu i-au ieșit, iar cele mai mari dintre acestea ar putea fi „chioșcurile de internet” despre care credea că vor fi peste tot, în interior și în exterior, „în același mod în care sunt disponibile fântânile țâșnitoare de băut apă, camerele și telefoanele publice. Aceste chioșcuri, a scris el, ar înlocui telefoanele cu plată și bancomatele. Ele ți-ar permite să cumperi bilete și să trimiți și să primești mesaje, scria el.

Acest lucru nu este complet fără temei pentru că în trenurile de navetă și transportul public oferă în mod obișnuit chioșcuri special construite unde vă puteți plăti biletele, la fel ca în multe cinematografe. Restaurantele vă invită din ce în ce mai mult să comandați la un chioșc, iar chioșcurile din parcare sunt aproape peste tot. Totuși, conceptul de chioșc nu a prins așa cum și l-a imaginat Gates.

În parte, însă, asta se datorează faptului că cealaltă predicție a lui s-au adeverit atât de repede și atât de complet încât a făcut ca chioșcurile să fie inutile. Scopul lor, a explicat el, ar fi să-ți înlocuiască portofelul, în cazul în care l-ai lăsat acasă. Dar în lumea de astăzi, majoritatea oamenilor nu și-ar lăsa niciodată smartphone-ul acasă. Și cu siguranță nu ar încerca să treacă prin viață fără unul, relatează inc.com.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.