Bill Gates ANUNTA public noul sau plan: va construi un nou tip de REACTOR NUCLEAR

Bill Gates și Warren Buffett au anunțat public noul lor plan. Cei doi au anunțat că vor construi un nou tip de reactor nuclear în statul Wyoming, iar Mark Gordon, guvernatorul statului s-a arătat extrem de încântat de noua investitie.

Mark Gordon, guvernatorul statului Wyoming, s-a declarat încântat de centrala care va purta numele Natrium. Potrivit acestuia, noua mișcare făcută de Bill Gates și partenerul său este un drum rapid ”pentru a trece la o amprentă negativă de carbon.

„Acesta este drumul cel mai rapid şi clar pentru a trece la o amprentă negativă de carbon”, a spus Mark Gordon, guvernatorul statului Wyoming, citat de The Guardian.

De menționat este faptul că, reactorul va fi amplasat pe locul unei centrale de cărbune care urmează să se închidă.

Fondatorul Microsoft a oferit și el o serie de declarații în acest sens. Potrivit acestuia, noul reactor va fi avansat și va fi dotat cu săruri lichide utilizate pentru stocarea energiei.

Citiți și:  Ce temeri are Bill Gates pentru 2022

Totodată, Gates a mai adăugat că aceata va putea să accelereze producția de electricitate, în funcție de cerere, dar și în funcție de disponibilitatea resurselor regenerabile.

„Această sursă inovativă de energie curată constă într-un reactor avansat dotat cu săruri lichide utilizate pentru stocarea energiei. Este capabilă să accelereze producţia de electricitate în funcţie de cerere sau de disponibilitatea resurselor regenerabile.

Tehnologia Natrium va fi disponibiliă cel târziu la sfârşitul anilor 2020. Aceasta va fi prima tehnologie avansată disponibilă pentru comercializare,” a declarat Bill Gates într-o conferință de presă.

Când va fi gata noul reactor nuclear
Lucrările pentru noul reactor nuclear ar urma să dureze aproximativ 7 ani, iar costurile se ridică la 1 miliard de dolari.

Amintim faptul că, anul trecut, TerraPower, companie înfiinţată de Bill Gates în urmă cu 15 ani, a primit deja o rundă de finanţare în valoare de 80 de milioane de dolari de la departamentul energetic din SUA.

Citiți și:  Bill Gates, anuntul care zguduie toată lumea! Guvernele trebuie să se pregătească

În ceea ce privește investiția, miliardarul afirmă că vorbim despre ceva revoluționar care va schimba industria energetică.

„Credem că Natrium va fi un exemplu care va genera schimbarea pentru industria energetică”, a afirmat Bill Gates. co-fondator Microsoft Corporation.

De cealaltă parte însă, specialiştii în energie nucleară spun că reactoarele rapide pot veni cu riscuri mult mai mari comparativ cu cele convenţionale. Potrivit acestora, ele trebuie alimentate cu combustibil mult mai des, iar un lanţ de aprovizionare care deserveşte o astfel de unitate poate fi o ţintă atractivă pentru terorişti.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!