“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Biden, PLAN impotriva Rusiei. SUA nu acceptă liniile roșii ale lui Putin

201116 joe biden 2019 ac 832p 7404ff15bb380bd5171b866d45d13916.fit 760w

Joe Biden a anunțat că lucrează la un plan pentru a îngreuna o posibilă invazie rusă în Ucraina. Totodată, președintele Statelor Unite ale Americii nu acceptă liniile roșii trasate de Vladimir Putin. Declarația lui Biden vine în contextul în care tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au escaladat pe măsură ce trupele ruse au fost comasate din nou la granița Ucrainei.

Președintele Joe Biden, citat de Reuters, a anunțat că lucrează la un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Casa Albă spune că nu va accepta liniile roșii trasate de Moscova.​

„Ce fac în aceste momente este să adun ceea ce cred că este cel mai cuprinzător și semnificativ set de inițiative pentru a face foarte, foarte dificil pentru ca domnul Putin să meargă mai departe și să facă ceea ce oamenii se tem că va face”, a precizat Biden, fără a intra în detalii, referindu-se evident la o invadare a Ucrainei de către Federația Rusă.

„Nu accept linii roșii din partea nimănui”, a mai adăugat președintele american care a precizat că e conștient de acțiunile Federației Ruse și așteaptă să aibă o discuție cu omologul său Vladimir Putin.

Tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au escaladat în contextul în care Moscova a dislocat din nou aproximativ 92.000 de soldați la granița statului pe care deja l-a agresat în 2014.

Războiul din Ucraina. Rusia neagă implicarea în conflict, deși există dovezi de necontestat

Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război cu separatiştii proruşi, război care a făcut până acum peste 13.000 de morţi şi a determinat aproape 1.5 milioane de oameni să ia calea refugiului.

Intensitatea violenţelor s-a redus considerabil după încheierea acordurilor de pace de la Minsk, în 2015. Moscova este considerată de multe ţări susţinătorul militar şi economic al separatiştilor, chiar dacă ea neagă acest lucru.

Deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, nu doar financiar, cât și inclusiv militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

Sursa: defenseromania.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.