Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
POLITICA

Bal mascat în coaliție. USR ar schimba UDMR cu AUR/ SURSE

sah c 970x500 1

În USR PLUS circulă varianta unei ‘majorități tacite’ cu AUR pentru ca primarii să fie aleși din 2024 în două tururi de scrutin, dacă UDMR nu este de acord cu reforma sistemului electoral, au declarat surse din Alianță pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În actul adițional la protocolul de guvernare, liderii coaliției s-au angajat la „operaționalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliție”. Surse din USR PLUS spun că încă de la debutul guvernării, UDMR s-a poziționat ferm împotriva revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, motivul fiind că acest sistem electoral va submina șansele primarilor maghiari să fie realeși în 2024.

Dacă nu va exista consens în coaliție pentru schimbarea sistemului electoral, atunci USR PLUS va acționa pe cont propriu în Parlament, procedura fiind stipulată și în protocolul de guvernare: „În lipsa consensului în Coaliție pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acționa în afara Coaliției, cu anunțarea prealabilă a partenerilor, și după refuzul lor de a susține respectivele inițiative”.

Cei din USR PLUS susțin că AUR este de acord cu schimbarea sistemului de alegere a primarilor și astfel prin voturile lor s-ar putea compensa lipsa voturilor UDMR.

„Nu există și nu poate exista un proiect comun între noi și AUR și nu vom negocia nimic cu ei”, spun sursele citate. „Dar dacă UDMR se opune reformei electorale și încearcă să oprească alegerea primarilor în două tururi, atunci fiecare vot în plus contează”, au explicat surse din USR PLUS pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Nu este nevoie să existe o negociere cu AUR, este suficientă o susținere tacită a alegerii primarilor în două tururi”, mai spun cei din USR PLUS.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.