Dezvaluirile care aruncă în aer scena politică! ”Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului”

USR s-a decis să vorbească deschis despre motivele care au dus la ruptura alianței cu PNL și adâncirea crizei politice. Care a fost rolul jucat de Klaus Iohannis în toată această mutare a liberalilor și cine este vinovat pentru ieșirea de la guvernare a oamenilor lui Dan Barna și Dacian Ciolos? Un fost ministru userist a dat detalii importante.

Un fost ministru de la USR a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și a liberalilor. Este vorba de fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Fostul șef de la Investiții și Proiecte Europene a făcut o serie de declarații într-o emisiune la Digi24. Acesta a susținut că nu reușește să îşi dea seama încă de motivul pentru care s-a rupt alianța dintre PNL, USR-PLUS și UDMR.

El s-a plâns că miniștrii USR-PLUS era tratați ca niște papagali care stăteau la masa guvernului, iar cei din Executiv luau decizii fără a ține cont de părerea lor.

”Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului, iar guvernul decidea fără noi”, a explicat el, descriind atmosfera din Guvernul Cîțu în perioada în care era el ministru.

Ghinea: Mi se pare absurd și acum, mi s-a părut absurd și atunci
Cristian Ghinea a făcut o comparație între plecarea de la guvernare a USR PLUS și un divorț. Astfel, Cristian Ghinea a explicat că era vorba de o situa’ie în care ”atunci când nevasta spune, ăla mai vine și cu o bâtă”.

„Mi se pare absurd și acum, mi s-a părut absurd și atunci”, a punctat fostul ministru al Fondurilor Europene.

Cristian Ghinea a comentat și rolul jucat de Klaus Iohannis în toată această criză politică. Chestionat pe marginea implicării șefului statului în plecarea USR-PLUS din Guvern, Ghinea a evitat să dea un răspuns categoric. El s-a rezumat să declare că nu are dovezi care să-i confirme sau infirme o astfel de pozibilitate. Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene a oferit însă o replică care poate spune multe.

”Vreți să vă răspund că președintele României a fost în spate, nu am cum, nu am dovada. Dar spun altfel, președintele nu avea cum să știe de plan. Președintele și-a arătat limitele în acest context”, a concluzionat Cristian Ghinea în emisiunea de la Digi 24.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *