AVERTIZARE METEO pentru jumatate din tara! – COD GALBEN pentru mai multe judete. Fenomen deosebit de PERICULOS. Iata detaliile de ultima ora

Update ora 10.00 – ANM a extins codul galben de ceață din această dimineață și a anunțat că 24 de judeţe şi zonele periferice ale Capitalei vor fi afectate până la ora 12.00.

Astfel, vor fi afectate de ceaţă judeţele: Gorj – zona joasă, Mehedinţi: zona joasă, Olt, Vâlcea – zona joasă, Dolj, Vrancea – zona joasă, Botoşani, Bacău – zona joasă, Vaslui şi Galaţi.

Este semnalată ceaţă până la ora 11:00 în judeţele Braşov, Sibiu, Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi şi Caraş – Severin.

Știrea inițială

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de cod galben de ceață în mai multe județe din țară.

Astfel, potrivit avertizării ANM, se vor semnala condiții de ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, sub 200 m și izolat sub 50 m în județele Brăila, Covasna, Vrancea, Harghita și Olt.

Atenționarea este valabilă până la ora 9.00.

Izolat, ceața va fi asociată cu burniță.

Ca urmare a acestei atenționări emise de ANM, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Românere comandă conducătorilor auto să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să ruleze cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil manevra depăşirii şi să adopte permanent o conduită preventivă la volan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *