“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Avalanșă de pacienți la ATI. Spitalele intră în colaps! Avertisment sumbru pentru România

acsss

Un medic renumit avertizează că în două săptămâni va exista o avalanșă de pacienți la ATI, în condițiile în care spitalele deja nu mai fac față provocării.

Dr. Radu Țincu, medic specialist ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a declarat că începutul lunii decembrie va aduce o presiune uriașă pe secţiile de Terapie Intensivă.

Doctorul Ţincu este de părere că, foarte curând, mortalitatea va creşte în ritm alarmant, atât în rândul pacienţilor infectaţi cu coronavirus, cât şi în rândul celor care au alte boli şi nu mai pot accesa sistemul de sănătate.

„Faptul că sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă reprezintă un element de îngrijorare serioasă pentru că în momentul în care vom atinge capacitatea maximă a sistemului sanitar, mortalitatea va crește exponențial atât pentru pacienții cu coronavirus, cât și pentru ceilalți pacienți care nu mai pot accesa sistemul de sănătate supraaglomerat de cei îmbolnăviți de coronavirus”, a declarat Radu Țincu, la Realitatea Plus.

Medicul prognozează că, peste două-trei săptămâni, va exista o avalanşă de pacienţi la ATI
„Dacă discutăm de ceea ce se întâmplă în Terapie Intensivă, mă uit cu îngrijorare cum va arăta situația din Terapie Intensivă de peste 2-3 săptămâni când vom avea o avalanșă de pacienți provenită din acest număr de 8.000-9.000-10.000 de cazuri pe zi, în ultimele zile.

Va arăta grav, foarte rău. Știm din statistica internațională că 4-5% din pacienții diagnosticați vor dezvolta forme severe care necesită măsuri de Terapie Intensivă.

Aplicăm 5% la 10.000 de cazuri și o să aflăm, o să vedem cu toții că undeva la 500 de pacienți vor avea nevoie aproape simultan de Terapie Intensivă într-o perioadă foarte scurtă de timp, de o zi sau două”, a adăugat medicul Ţincu.

Dr. Țincu a reiterat ideea vehiculată de tot mai mulţi medici, aceea că vor fi obligaţi să aleagă între cine trăieşte şi cine moare.
„Dacă pandemia va continua să accelereze și, din punctul meu de vedere, în următoarea perioadă, la începutul săptămânii viitoare sigur vom înregistra creșteri și noi recorduri de cazuri noi, cel mai probabil la începutul lunii decembrie va fi o presiune uriașă pe sistemul de terapie intensivă.

Problema se va pune, practic să alegi între cine trăiește și cine moare, atunci când capacitatea națională este depășită, cât nu mai ai cum să preiei pacienții care au nevoie de Terapie Intensivă din camerele de gardă”, a conchis medicul.

Evoluția pandemiei în România
Până astăzi, 7 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 296.999 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

201.114 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.937 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.793 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.11.2020 (10:00) – 07.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (86 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 31 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de peste 80 de ani.

122 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.113.Dintre acestea, 1.048 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.455.093 de teste. Dintre acestea, 36.202 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.612 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.590 la cerere.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.