“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

AUTORITATILE, in ALERTA dupa noul COD GALBEN de ninsori puternice emis de ANM – Iata zonele vizate si la ce sa ne asteptam

zapezi

Măsurile luate de MAI, pentru codul galben de ninsori din 18 martie. Ca de fiecare dată, când prognoza anunță fenomene meteo extreme, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregătește și chiar suplimentează efectivele, ca să poată veni în ajutorul locuitorilor din zonele afectate.

Așadar, și acum, în condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, MAI anunță – prin intermediul unui comunicat – că a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

Vă reamintim că duminică, 18 martie, în intervalul 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenționare de Cod galben pentru ploi, lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele țării, dar mai ales în sud-est, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Așadar, vor fi scăderi bruște de temperatură, într-o singură zi. Vezi efectele asupra corpului uman!

De asemenea, până luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este în vigoare avertizarea de Cod portocaliu de inundații pentru cursuri de râuri din județele: Arad, Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu și Satu Mare.

La nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne se monitorizează permanent situația din teren pentru a se putea decide în cel mai scurt timp alocarea de resurse și mijloace tehnice suplimentare în zonele unde se înregistrează situații de urgență.

Potrivit centralizării realizate în această dimineață, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localități din 20 județe ale țării.

O situație distinctă a apărut în judeţul Dâmboviţa, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni, în punctul Lunca, pe o lățime de 300 metri, aceasta afectând un număr de 11 gospodării.

VEZI SI: Arsenie Boca A PLUTIT ŞI AVEA FOC SUB PICIOARE. Martorii acelui eveniment neobişnuit au rămas MARCAŢI PE VIAŢĂ

Astfel, în urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate trei familii, ale căror locuințe nu mai prezentau siguranță, acestea mutându-se la rudele din localitate.

Alunecarea de teren este monitorizată de către CLSU Văleni Dâmbovița, urmând ca luni, 19 martie, în zona afectată să sosească și specialiști care să decidă măsurile potrivite de atenuare a efectelor de alunecare.

MAI recomandă cetățenilor să se intereseze din timp asupra prognozei meteo, să respecte indicațiile transmise la radio sau televizor de autorităţi și dacă circulă în zonele unde sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare să aibă autoturismele echipate corespunzător. (libertatea.ro)

VEZI SI: EXCLUSIV! DNA aruncă BOMBA! „Informația este FALSĂ!”

 

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.