Autoritatea sanitară franceză avertizează bărbații sub 30 de ani SĂ EVITE VACCINAREA cu Moderna

Veștile proaste pentru Moderna continuă să vină.

Autoritățile franceze din domeniul sănătății tocmai au lansat un nou aviz în care recomandă persoanelor sub 30 de ani să nu se administreze vaccinul Moderna, recomandând să aleagă în schimb vaccinul Pfizer-BioNTech.

Decizia se bazează pe date publicate recent care arată că riscul de inflamație a inimii de la injectarea lui Pfizer „pare a fi de aproximativ cinci ori mai mic… în comparație cu jab-ul spikevax a lui Modera”, conform unui aviz publicat de HAS.

Cazurile de miocardită se manifestă de cele mai multe ori în 7 zile de la vaccinare, de obicei după administrarea celei de-a doua doze. Majoritatea pacienților care prezintă reacții adverse sunt de obicei bărbați cu vârsta sub 30 de ani, potrivit HAS, care a citat studii de cercetare.

HAS acționează ca un consilier al sectorului sanitar francez, dar nu are puterea de a interzice medicamentele sau vaccinurile. Recomandarea se va aplica pentru prima și a doua doză, precum și oricărei doze de „rapel” disponibile în timp ce agenția așteaptă date suplimentare.

Citiți și:  Multiplu vaccinat, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la vârsta de 65 de ani

Cu toate acestea, pentru bărbații și femeile francezi în vârstă de 30 de ani și peste, HAS spune că nu vede nicio problemă cu administrarea Spikevax Moderna la acest grup, afirmând că eficacitatea acestuia a fost puțin mai mare decât jab-ul lui Pfizer-BioNTech.

Luna trecută, națiunile nordice au impus restricții diferite asupra vaccinului Moderna.

Între timp, micuța Islandă a interzis utilizarea jab-ului Moderna în întreaga populație.

Inițial. Stockholm a anunțat că va întrerupe utilizarea Moderna pentru toată populația sa născută în 1991 sau după.

Helsinki a urmat exemplul, dar a oprit loviturile pentru tinerii finlandezi de sex masculin doar pe baza unui studiu care a implicat Finlanda, Danemarca, Norvegia și Suedia, care a constatat că bărbații sub 30 de ani aveau un risc ușor mai mare de a dezvolta inflamație a inimii. Oslo a sugerat, de asemenea, că tinerii bărbați norvegieni ar trebui să ia în considerare alegerea Comirnaty, jab-ul Pfizer, în locul lui Moderna sau oricare dintre celelalte opțiuni.

Citiți și:  Diana Şoşoacă îl face praf pe Arafat după decesul preşedintelui Parlamentului European: De când vă spun că vaxxinații mor pe capete?! P-ăștia mari nu poți să-i ascunzi!

EMA, organul de supraveghere medical al UE, a recunoscut că afecțiunile inflamatorii precum miocardita și pericardita, două tipuri diferite de inflamație a inimii, ar trebui adăugate la o listă de efecte secundare rare ale vaccinurilor care ar putea fi potențial dăunătoare.

Vezi – Dracu’ și-a trimis consoarta în România. Cine este Heather Papowitz, comisar OMS pentru vaccinarea popoarelor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *