Anuntul momentului vine de la OMS. News alert

Eradicarea globală a noului coronavirus nu este o ţintă rezonabilă ce ar putea fi atinsă în acest moment, a declarat duminică David Nabarro, trimis special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru combaterea pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Mai mult, mesajul este clar și se rezumă la un singur lucru: vom trăi permanent cu teama că vom putea contacta virusul. În orice moment. Singura soluție pare să vină din domeniul cercetării, acolo unde, să sperăm, se va găsi o soluție ca să stopăm răspândirea SARS-CoV-2 și a mutațiilor pe care acesta le-a suferit.

„Omenirea va trebui să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se răspândească şi să determine, apoi, apariţia unor focare ale bolii”, a declarat David Nabarro pentru postul de televiziune britanic Sky News.

Dispariția virusului este o variantă utopică, consideră David Nabarro. „Eradicarea sa nu este în prezent o ţintă rezonabilă pentru omenire”, a mai spus acelaşi oficial OMS, adăugând că oamenii trebuie să facă în aşa fel încât să poată să trăiască alături de acest virus în perioada imediat următoare.

Oamenii de știință cercetează ce se întâmplă în Nepal
David Nabarro a dezvăluit că o serie de raportări despre o nouă variantă a coronavirusului, descoperită recent în Nepal, sunt în prezent examinate de oamenii de ştiinţă.

„De fiecare dată când se produce o creştere bruscă a numărului de cazuri, în mintea oamenilor există gândul că este posibil să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător”, a adăugat oficialul OMS.

Considerând că acesta va fi „tiparul viitorului”, David Nabarro a adăugat că „noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând, pentru că vor apărea noi variante”.

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 3,7 milioane de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit statisticilor OMS.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!