Anunțul momentului despre Elena Udrea (SURSE)

Este informația momentului în procesul Elenei Udrea. Documentele cerute pentru extrădarea fostului ministru al Turismului au ajuns la autoritățile din Bulgaria.

Tribunalul din Bulgaria a informat recent că a primit documentele trimise de autoritățile române, scrie antena3.ro. Mai precis, este vorba despre actele cerute de judecători în procesul de extrădare al Elenei Udrea.

Amintim că autoritățile bulgare au cerut săptămâna trecută mai multe informații cu privire la condițiile de detenție în care ar sta fostul ministru al Turismului, în cazul în care ar fi extrădat în România.

Astfel, Ministerul Justiției a trimis solicitarea către Administrația Națională a Penitenciarelor. Informațiile cerute de către autoritățile din Bulgaria au fost traduse și trimise către judecători, prin intermediului Tribunalului București.

Elena Udrea încearcă pe toate căile să scape de extrădare
Elena Udrea încearcă pe toate căile să scape de extrădare și de executarea pedepsei de 6 ani de închisoare din dosarul “Gala Bute”. În fața judecătorilor din Bulgaria, fostul ministru s-a plâns de condițiile din închisorile românești, motiv pentru care magistrații din țara vecină au cerut Ministerului Justiției de la noi să ofere detalii despre mediul în care trăiesc deținuții. Fostul ministru a invocat și o afecțiune medicală și a cerut chiar azil politic în Grecia pentru a se trata, scrie Realitatea.net.

Cel mai probabil, Elena Udrea apelează la clemența judecătorilor din Bulgaria, pentru că a invocat în fața instanței faptul că în penitenciarele din țara noastră sunt condiții insalubre.

Ea a povestit faptul că atunci când a fost încarcerată la Târgșor, în urmă cu mai mulți ani, stătea într-o celulă insalubră și ar fi fost chiar amenințată cu moartea.

Acesta este motivul pentru care instanțele din Bulgaria au cerut Ministerului Justiției din România să trimită un document oficial din care să reiasă condițiile în care ar urma să stea Elena Udrea în detenție, în cazul în care va fi predată autorităților din țara noastră pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul “Gala Bute“.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *