“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Angela Merkel, vestea momentului în plin război. Lovitură pentru Zelenski!

angela merkel 1253458

Vestea momentului în plin război dintre Rusia şi Ucraina vine din Germania. Informația teribilă vine chiar din partea fostului cancelar de la Berlin, Angela Merkel. Speranţele Ucrainei şi ale preşedintelui Zelenski sunt din nou spulberate.

Tensiuni între Volodimir Zelenski şi fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel!

Angela Merkel susţine decizia luată în 2008 privind Ucraina şi Georgia
După ce preşedintele Ucrainei a criticat refuzul admiterii rapida a ţării sale în NATO, fosta doamnă de fier a Germaniei a respins criticile liderului de la Kiev şi a precizat că susţine în continuare decizia Summitului NATO desfăşurat în 2008 la Bucureşti.

Reamintim că în 2008, în cadrul summitului NATO ce a avut loc la Bucureşti, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, s-au opus solicitărilor venite din partea altor ţări occidentale ca Ucraina şi Georgia să fie admise rapid în NATO.

Liderii Germaniei şi Franţei de la acel moment au motivat că Ucraina şi Georgia nu sunt democraţii stabile, notează cotidianul Le Monde.

Mesajul transmis de reprezentantul fostului cancelar al Germaniei
„Fostul cancelar dr. Angela Merkel asumă decizia sa în contextul Summitului NATO desfăşurat în 2008 la Bucureşti”, este mesajul dat publicităţii, luni, de către purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, conform agenţiei DPA şi publicaţiei Die Welt.

Pe de altă parte, reprezentantul Angelei Merkel a anunţat că acasta susţine eforturile internaţionale de stopare a războiului din Ucraina.

„În contextul atrocităţilor care sunt vizibile în Bucha şi în alte zone din Ucraina, fostul cancelar susţine toate eforturile actualului Guvern de la Berlin şi ale comunităţii internaţionale în sensul solidarităţii cu Ucraina şi opririi actelor barbare şi a războiului Rusiei din Ucraina”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Zelenski: Îi invit pe doamna Merkel şi pe domnul Sarkozy să viziteze Bucha
Mesajul transmis de Angela Merkel vine în contextul în care Volodimir Zelenski a criticat „refuzul voalat” al NATO de a admite Ucraina, din cauza „temerilor absurde ale anumitor lideri politici care au crezut că, prin respingerea Ucrainei, vor putea calma Rusia”.

„Îi invit pe doamna Merkel şi pe domnul Sarkozy să viziteze Bucha şi să vadă care este rezultatul politicilor de concesii faţă de Rusia”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Rusia se opune vehement admiterii Ucrainei şi Georgiei în NATO. Vladimir Putin doreşte să primească garanţii de securitate din partea Alianţei, cerând renunţarea la angajamentele Summitului NATO desfăşurat la Bucureşti în 2008, privind perspectivele de integrare oferite Ucrainei şi Georgiei.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.