Alertă pentru România! Flota Rusiei a luat la țintă navele NATO din Marea Neagră

Exercițiile NATO în Marea Neagră au luat o turnură neașteptată, transformându-se în oportunitate pentru flota Rusiei. Oficialii de la Moscova anunță că pur și simplu au luat la țintă armata NATO, în rândurile căreia se află și unități din România.

Navele Flotei Ruse au ieșit de la baza de dislocare din Marea Neagră, în timpul exercițiilor NATO, pentru a consolida gruparea navelor din rândul flotei, pe perioada exercițiilor NATO „Sea Breeze-2019”, informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, care citează comunicatul remis de Serviciul de presă al Flotei Ruse la Marea Neagră.

Se remarcă faptul că navele au fost transferate în zonele desemnate, unde au avut de monitorizat situaţia subacvatică, de la suprafață și cea aeriană.

Citiți și:  Situație explozivă in Ucraina. Decizia NATO în caz de război! România, implicată direct

După îndeplinirea sarcinilor trasate, navele și subunităţile infanteriei marine au revenit la locul de dislocare permanentă.

„Activitățile de luptă şi de instruire au loc pe fondul exercițiilor Forțelor Navale ale NATO din 2019”, a adăugat Serviciul de presă.

Surse din cadrul Flotei Ruse la Marea Neagră au subliniat că exerciţiile NATO au constituit „un bun prilej” pentru instruirea forţelor Flotei Ruse la Marea Neagră în combaterea unor ţinte şi sarcini în condiții reale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.