“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTA NATIONALA! Guvernul, SOMAT să intervină rapid

Breaking News Alert

Guvernul României a fost somat să rezolve urgent criza care amenință producția de medicamente în România. Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) atrage atenția că producția este în pericol din cauza prețurilor la energie și gaze.

Conform PRIMER, sute de medicamente sunt vândute sub prețul de producție, iar Ministerul Energiei a ignorat toate solicitările marilor producători. În acest context, reprezentanții Producătorilor Industriali de Medicamente din România au remis un comunicat de presă în care solicită ca Guvernul României să intervină urgent.

„Producția de medicamente din România este pusă în pericol de creșterea astronomică a preţurilor la energie electrică și gaze. Sute de medicamente sunt vândute sub prețul de producție, iar Ministerul Energiei nu a luat nicio măsură în urma solicitărilor venite din partea noastră.

Majorarea masivă a prețurilor la energie și gaze ne-a determinat să trimitem o adresă în data de 3 decembrie 2021 către Ministerul Energiei prin care solicităm ca măsură temporară plafonarea prețului energiei electrice la 400 lei/MWh.

Însă, Ministerul Energiei nu a răspuns solicitării noastre. Deși la nivel declarativ autoritățile sunt preocupate de creșterea rolului fabricilor de medicamente din țară, în special în actualul context pandemic, în realitate nu există niciun fel de măsuri care să acopere aceste declarații.

Încă din primăvară au fost lansate primele mesaje
De altfel, în primăvara acestui an, furnizorii de energie au avertizat asupra creșterii explozive a prețurilor la electricitate și gaze, în timp ce autoritățile recomandau să ne îndreptăm către piața liberă pentru că prețurile se vor stabiliza, fapt care a fost contrazis de realitate”, a declarat dr. Dragoș Damian, directorul executiv al PRIMER.

În contextul în care prețurile la electricitate pot depăși peste 2000 lei/MWh în 2022, membrii PRIMER susțin că vor scoate din producție medicamentele care generează pierderi.

„Dorim pe această cale să ne cerem scuze pacienților, medicilor și farmaciștilor care vor fi afectați de problemele care vor apărea, însă lipsa de reacție a Ministerului Energiei nu ne permite continuarea producției medicamentelor care înregistrează pierderi.

Producția de medicamente autohtone, la cel mai mic nivel in istorie
Ne aflăm din păcate în aceeași situație de contradicție între vorbele și faptele autorităților, care spun că trebuie să întărim fabricile de medicamente din țară, însă, în realitate nu se iau măsuri concrete la solicitările venite din partea PRIMER.

Ca urmare, să nu ne mirăm că producția indigenă este la cel mai mic nivel istoric, sub 10% și că România se va adânci și mai mult în dependența importurilor de medicamente”, a mai spus reprezentantul PRIMER.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din țară. Printre ele sunt AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA – o companie SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM și ZENTIVA.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.