“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

MOR cu zile – CRIZA MEDICAMENTELOR in spitale – Bolnavii primesc doze INSUFICIENTE de tratament

E criză de medicamente în spitale, unde șansa la viață a devenit o loterie. Motivul: fondurile pentru tratarea pacienților care ajung la urgență sau la terapie intensivă sunt mult mai mici decât anul trecut. Medicii sunt obligați să le dea bolnavilor – adulți și copii deopotrivă – doze mai mici decât ar trebui. În tot acest timp, ministerul Sănătății păstrează tăcerea.

“Îți lipsește sulfactantul sau calitatea și cantitatea sunt insuficiente și nu îi dai doza care trebuie, îi dai un picuț mai puțin, și-apoi, ce să vezi? O să stea mai mult în spital, se complică, face infecții… Aaa, a făcut infecție? Dă-i antibiotice! Și o să stai uneori o lună, două, trei cu el în spital, dacă nu moare”, explică doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou născuți de la Spitalul Marie Curie, cât de disperată e situația. La Marie Curie ajung bebeluși de câteva sute de grame sau cu grave malformații cardiace, cerebrale, digestive ori pulmonare. Medicii fac eforturi supraomenești să-i salveze, dar nu au bani suficienți pentru a-i trata.

Fondurile au fost tăiate și în spitalele pentru adulți. În 2016, Spitalul Pantelimon din București a primit pentru pacienții de la Anestezie și Terapie Intensivă un milion de lei. Anul acesta, i-au fost alocați doar 700.000 de lei. Și în Unitatea de Primiri Urgențe din același spital situația e critică. Medicii au la dispoziție puțin peste 4 milioane de lei pentru bolnavi, cu 40% mai puțin decât în 2016, deși numărul pacienților a crescut cu 10%.

“Banii pe trimestrul doi s-au terminat încă de la începutul lunii mai. Dacă putem să luăm o decizie medicală făcând două teste în loc de patru, o luăm”, declară Mircea Ungurean, șef UPU la Spitalul Pantelimon.

“Este o neglijență în serviciu și un abuz în serviciu. Dacă nu se stabilesc termene de intrare în normalitate, vom face sesizări către Parchet”, spune Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Mai mulți doctori au depus deja memorii la ministerul Sănătății.

VEZI SI: Iata cum ITI PUN PUMNUL IN GURA CADRELE MEDICALE atunci cand expui ABUZURILE din SPITAL

VEZI SI: ACUZATII GRAVE LA ADRESA SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA: Un loc infect in care te duci ca sa scapi de o problema și te întorci acasă cu mai multe

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.