ALERTA METEO DE ULTIMA ORA.


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de ultimă oră de Cod Portocaliu şi Cod Galben de furtună pentru 11 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 18:30, vor fi lovite de furtuni puternice judeţele Timiş, Olt, Dolj, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Bihor, Arad şi Ialomiţa. De asemenea, şi Bucureştiul se află sub Cod Galben.

ANM precizează că, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane, precum și în Transilvania, Banat, Crișana și local în Maramureș, Oltenia și Muntenia.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Citiți și:  ANM,alerta meteo de ULTIMA ORA. Revin vijeliile si ploile torentiale in Romania

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

Potrivit ANM, vor cădea cantităţi importante de apă, iar specialiştii avertizează populaţia să ia măsuri de siguranţă, urmând a se înregistra fenomene meteo deosebite.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare

loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile