“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ULTIMA ORA de la ANM. Va fi prapad în 10 județe din țară. Vin vijeliile!

furtuna

Vremea o ia razna din nou în România. Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești de ultimă oră. Meteorologii au emis un cod portocaliu de vijelii valabil în următoarele ore, în mai multe zone ale țării.

ANM vine cu vești de ultimă oră. Potrivit datelor transmise de meteorologi, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de vijelii și averse valabilă în 10 județe din țară. Sursa citată precizează că județele vizate sunt Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Totodată, meteorologii anunță vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Totodată, local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30-50 l/mp.

În ceea ce privește intervalul aflat sub avertizarea meteorologică, potrivit ANM, este vorba despre orele 13.00 și 23.00. ANM mai anunță că în același interval, vor fi sub avertizare Cod galben mai multe județe din Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Muntenia și jumătatea sudică a Moldovei, precum și la munte.

În aceste zone vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-40 l/mp.

Cod portocaliu de caniculă duminică
Duminică, vremea se schimbă din nou, iar ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă în 23 de județe din țară și în Capitală. În ceea ce privește zonele vizate, este vorba despre județele Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea și în Capitală.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Pe de altă parte, alte județe din Dobrogea, Moldova și Transilvania vor fi sâmbătă sub avertizarea de Cod galben de caniculă. Meteorologii mai precizează că valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Astfel, temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.