“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTĂ – Comisia Europeană intervine in EXCLUDEREA lui Cristi Danileț din magistratură

cristi danilet

Purtătorul de cuvânt al comisarului european pe justiție, Christian Wigand, a transmis miercuri că oficialii Comisiei Europene urmăresc „cu îngrijorare” măsurile disciplinare luate împotriva judecătorilor din România, ca reacție la decizia CSM de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

„Urmărim cu mare îngrijorare cele mai recente evenimente legate de măsurile disciplinare luate împotriva judecătorilor din România. Asigurarea independenței justiției este o obligație asumată de statele membre prin Tratat și un element cheie al statului de drept.

Consiliul Superior al Magistraturii, a cărei misiune este apărarea independenței sistemului judiciar, este responsabil pentru aplicarea regulilor legate de libertatea de exprimare a magistraților în chestiuni legate de funcționarea și organizarea sistemului judiciar, precum și pentru aplicarea regulilor legate de viața privată.

Rapoartele MCV au ridicat întrebări structurale legate de Inspecția Judiciară, întrebări care urmează să fie adresate (autorităților române, n.red.).

Comisia Europeană va continua să monitorizeze atent această situație – inclusiv alte cazuri în desfășurare – în contextul mecanismului de cooperare și verificare și a statului de drept”, este declarația purtătorului de cuvânt al comisarului european pe justiție, Christian Wigand.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.