ALERTA Ce este „vaccinarea la chiuvetă”

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara vorbește despre fenomenul „vaccinării la chiuvetă”.

O serie de pacienți bolnavi de COVID-19, care aveau certificate de vaccinare dar prezentau o evoluție discrepantă a bolii, l-au determinat pe Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, să vorbească de „vaccinarea la chiuvetă”, transmite Mediafax.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.”, a declarat, la Digi24, Oancea.

Medicul a adăugat că în spațiul public se vorbește despre oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. IPJ Timiș a început verificări pentru clarificarea situației, a comunicat instituția.

Medic din Cluj, cercetat pentru că a înscris în Registrul Vaccinărilor persoane care nu s-au imunizat
Un medic din Cluj este cercetat de poliție după ce eliberat mai multe certificate de vaccinare și a înscris persoanele respective în Registrul Vaccinărilor, deși acestea nu s-au imunizat împotriva COVID-19, transmite Realitatea Plus. Se pare că autoritățile au intrat la bănuieli atunci când au observat că existau mai multe doze de vaccin decât certificate de vaccinare eliberate.

În urma cercetărilor, s-a constatat că medicul a accesat Registrul Vaccinărilor și a eliberat mai multe adeverințe care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului unor persoane care nu au fost vreodată imunizate cu acest ser. Cercetările în acest caz continuă, iar oamenii legii urmează să stabilească câte astfel de adeverințe false au fost eliberate. Cazuri similare au fost și în Alba și Arad, Polițiștii au efectuat la începutul lunii mai multe percheziții la persoane bănuite că falsificau certificate de vaccinare. A fost deschisă o anchetă și la DSP Arad.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *