“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALNOUTATI

Alarmă la nivel mondial: cazurile de cancer în rândul tinerilor au explodat!

image 2023 11 8 26668637 41 sunt crestere cancerele sistemului reproducator feminin cum cancerul cervical sau ovarian

Cazurile de cancer în rândul tinerilor au înregistrat o creștere explozivă la nivel mondial, conform informațiilor recente publicate de Wall Street Journal.

Conform datelor, ratele de diagnostic în Statele Unite au atins un nou vârf în 2019, cu 107,8 cazuri la 100.000 de persoane sub vârsta de 50 de ani, reprezentând o creștere semnificativă de 12,8% față de anul 2000, când acestea erau înregistrate la 95,6.

Un studiu publicat în BMJ Oncology anul trecut a subliniat o creștere semnificativă la nivel global a cancerelor la persoanele sub 50 de ani, cu ratele cele mai mari înregistrate în America de Nord, Australia și Europa de Vest. Redacția Observator aduce aceste informații la cunoștința publicului la data de 12 ianuarie 2024.

Medicii se află acum într-o cursă contracronometru pentru a descoperi cauzele acestei creșteri alarmante și pentru a identifica tinerii care prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer.

Se bănuiește că schimbările în stilul de viață, cum ar fi scăderea activității fizice, consumul crescut de alimente ultra-procesate și expunerea la noi toxine, ar putea contribui la această ascensiune îngrijorătoare a cazurilor de cancer în rândul generațiilor mai tinere.

„Observăm o schimbare semnificativă în profilul pacienților, aceștia devenind tot mai tineri”, a declarat dr. Andrea Cercek, coordonatoarea unui program pentru pacienții cu cancer gastrointestinal debutant la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York.

„Este posibil să existe o schimbare în mediu, fie în alimentație, fie în medicamente, fie în altceva ce nu am identificat încă.”
Deși rata de deces din cauza cancerului a scăzut cu o treime în Statele Unite din 1991, datorită reducerii numărului de fumători și îmbunătățirilor în tratament, creșterea cazurilor de cancer debutant la persoanele tinere reprezintă o provocare majoră. Un aspect alarmant este că unul din cinci pacienți noi cu cancer colorectal în 2019 avea sub 55 de ani, aproape dublu față de cifrele din 1995.

Acești pacienți mai tineri sunt adesea diagnosticați în stadii avansate, iar rata de deces din cauza cancerului colorectal în rândul celor sub 50 de ani este în creștere, spre deosebire de cea înregistrată în cazul celor peste 65 de ani, unde se observă o scădere.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

  1. Cauza cancerelor – oxigen venit intermitent la celule. Celulele se adaptează, folosesc fermentarea zahărului în loc de oxigen pt. energie. Sutienele la femei și infecții la prostată la bărbați sunt nr. 2 și 3 după fumat. Apoi ar mai fi: animal de companie – dublu risc cancer de plămâni (pisici și pasari mai ales – păr și puf în plămâni). Bei mai mult de 2 cafele pe zi – risc crescut de cancer anal (se folosesc boabe arse de cafea). Tot ce e ars (grătare arse bine, pizza arsă pe fund, cartofi prajiti cu bucăți de arsuri din uleiuri refolosite), etc. cresc riscul de cancer (te ungi pe interior cu carbonul pe care nici focul nu-l mai poate descompune). Ar mai fi tot ce provoacă răni cu urme permanente. De la epilări definitive la tatuaje, operații, arsuri. Ar fi inelele de pe degete. Infecții cronice (în cazul celor bacteriene cum ar fi gastrita cronică bacteriile concurează cu celule pentru oxigen, celulele nemaiavand suficient oxigen se transforma. În cazul celor virale, structura celulară se schimbă -nu se mai păstrează distanta corectă între celule, oxigenul nemaiputand fi asigurat deplin. Lucrul în mediu cu praf de rumeguș care îți acoperă celulele in nas și nu mai ajunge oxigen la ele. Lucrul în mediu cu aluminiu afectează plămânii și vezica. Lucrul cu uleiuri cum e cel de motor (te ungi pe exterior și nu mai ajunge oxigenul la stratul exterior de celule). Ar multe de spus. O să scriu într-o carte.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.