Vești bune! O parte dintre românii care stau la bloc vor fi scutiți de anumite cheltuieli

Vești bune! O parte dintre românii care stau la bloc vor fi scutiți de anumite cheltuieli, după ce Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor a fost promulgată de către Klaus Iohannis.

Aceasta nu se aplică însă, deoarece actul nu a fost public în Monitorul Oficial.

Potrivit legii respective, persoanele care nu folosesc liftul niciodată vor fi scutite de cheltuielile privind consumul de energie al ascensorului.

„Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună. (5) Prin excepţie de la prevederile alin.(4), în baza hotărârii adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin”, se precizează în Legea nr. 196/2018.

E important de văzut că nu vorbim de o exceptare care va avea loc automat, ci de o chestiune care, în unele blocuri, poate, nu se va întâmpla. Pentru a se lua decizia scutirii de cheltuială va trebui luată o hotărâre a adunării generale, scrie avocatnet.ro.

Mare atenție! Legea nu este în vigoare. Pentru a se aplica ea trebuie publicată în Monitorul Oficial, la peste 60 de zile de la publicare.

o vizualizare

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU