“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Veste SOC pentru cei care au făcut trei doze cu vaccinul Pfizer

vaccin pfizer covid 19 696x331 1

Capacitatea de neutralizare chiar și cu trei doze cu vaccinul Pfizer anti-Covid este de patru ori mai mică față de varianta Omicron în comparaţie cu varianta Delta, potrivit cercetătorilor de la Sheba Medical Center.

Echipa a analizat capacitatea serurilor la 40 de lucrători din domeniul sănătății vaccinați la Sheba cu scopul de a neutraliza varianta Omicron. Mai precis, 20 de lucrători care au primit a treia doză (rapel) în ultima lună și 20 care au primit doar două doze, ultima în urmă cu cinci sau șase luni.

Studiul se bazează pe datele exclusive disponibile în Sheba Medical Center, ca parte a unui mare studiu serologic efectuat în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății din centrul medical care a fost realizat în colaborare cu Laboratorul Central de Virologie al Ministerului Sănătății, situat în campusul Sheba.

Rezultatul studiului este de-a dreptul şocant
Cei care au primit a doua doză nu au avut nicio capacitate de neutralizare împotriva variantei Omicron, în timp ce au continuat să aibă o anumită capacitate împotriva Delta și chiar a tulpinii originale Wuhan.

„Nu a existat nicio capacitate de neutralizare, iar acest lucru este foarte îngrijorător”, a spus dr. Gili Regev-Yochay, directorul Unității de Epidemiologie a Bolilor Infecțioase din spital, într-un briefing sâmbătă seara, adăugând că acești oameni ar putea fi, de asemenea, expuși la boala grava. De asemenea, nu este clar dacă persoanele care au primit două doze mai recent ar fi, de asemenea, protejate, a spus ea.

Testele de laborator efectuate în Africa de Sud săptămâna trecută au arătat că anticorpii de la două injecții ale vaccinului Pfizer pot fi de până la 40 de ori mai puțin eficienți împotriva variantei Omicron.

Anticorpii Pfizer pot fi de până la 40 de ori mai puțin eficienți împotriva Omicron
Ca răspuns la aceste studii, dr. Sharon Alroy-Preis, șeful Serviciilor de Sănătate Publică, a declarat într-un interviu pentru N12 sâmbătă seara că ministerul ia în considerare să le ceară oamenilor să primească a treia doză la trei luni după a doua.

Există un milion de israelieni care au făcut două injecții în urmă cu cinci sau mai multe luni și nu și-au primit rapelurile, a spus ea, și alți 325.000 care au avut două injecții mai recent ar fi eligibili pentru o a treia doză mai devreme dacă politica s-ar schimba.

„Două doze nu sunt suficient de eficiente”, a spus Alroy-Preis
Pe de altă parte, studiul Sheba a constatat că doza de rapel crește capacitatea vaccinului de a lucra împotriva Omicron de aproximativ 100 de ori, ceea ce înseamnă că există „protecție semnificativă”, a spus Regev Yochay. „Este mai mică decât capacitatea de neutralizare împotriva Deltei – de aproximativ patru ori mai mică. Dar este foarte optimist.”

Ea a adăugat: „În cazul Omicron există o șansă ca persoanele cu rapel să se infecteze, dar au mult mai puține șanse de a se infecta serios”.
Regev Yochay a spus că nu este încă clar dacă eficacitatea injecției de rapel va scădea în timp și că cercetătorii Sheba cercetează aceste aspecte acum, relatează jpost.com.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.