“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

VERDICTUL de ACHITARE care imparte care America in doua

judecatori

Tânărul american Kyle Rittenhouse, care a ucis două persoane şi a rănit o a treia în cursul protestelor antirasiste din august 2020, la Kenosha, a fost achitat vineri după un proces foarte urmărit în Statele Unite.

Sentinţa desparte America: achitarea lui Rittenhouse, ucigaşul din Kenosha, redeschide ciocnirea dintre progresişti ​​şi conservatori.

„Dacă un negru ar fi intrat în Kenosha, din afara oraşului, cu o puşcă de război, ucigând două persoane şi rănind grav pe un al treilea, verdictul ar fi fost foarte diferit”, scrie Tim O’Brien, editorialist Bloomberg pe Twitter.

Iar Tom Nichols, fost profesor la Naval War College, autor al eseului „The enemy inside” (Luiss), republican, este de acord: „Adevărat, şi oricine susţine sentinţa o ştie foarte bine”.

Cei doisprezece juraţi ai unui tribunal din statul Wisconsin l-au declarat pe Kyle Rittenhouse „’nevinovat” pentru cele cinci capete de acuzare, între care crime, în a patra zi de deliberări.

El a fost acuzat că anul trecut, când avea 17 ani, a împușcat trei oameni în timpul protestelor violente din orașul american Kenosha, care au urmat uciderii de către poliție a unui bărbat de culoare.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, care risca închisoarea pe viaţă, a pledat pentru legitimă apărare în acest proces care dezvăluie fracturi ale societăţii americane privind armele de foc, dreptul la autoapărare şi mişcarea antirasistă Black Lives Matter.

Pe 23 august 2020 au avut loc proteste violente după uciderea de către poliţie a unui bărbat de culoare, iar ca măsură de precauţie, guvernatorul din Wisconsin a cerut ca 500 de soldaţi ai Gărzii Naţionale să fie pregătiţi să intervină în Kenosha.

Sursa: cotidianul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.