Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Varujan Vosganian: Cum e posibil să lăsăm o firmă din Marea Britanie să se înstăpânească peste învățăturile unuia dintre marii duhovnici ai neamului, de parcă Arsenie Boca ar fi o marcă de săpun sau pastă de dinți? Am înnebunit cu toții?

Citat Parintele Arsenie Boca

Scandalul în urma căruia s-a aflat că o firmă din străinătate ar fi înregistrat „marca Arsenie Boca”, iar reprezentantul acestuia din România a cerut confiscarea portretelor și cărților marelui duhovnic, a născut o reacție categorică din partea deputatului Varujan Vosganian, liderul grupului parlamentar ALDE.

Acesta s-a întrebat dacă nu cumva, în curând, urmează ca cineva să înregistreze „marca Dumitru Stăniloae” sau „marca Nichita Stănescu” și se întreabă cum ar reacționa francezii dacă cineva ar înregistra „marca Jeanne d’Arc”.

„Se deschide dosar penal împotriva memoriei părintelui Arsenie Boca?!? Am înnebunit cu toții?

Că nu suntem în stare să ne apărăm pe noi, cei vii, pot înțelege, dar că nu suntem în stare să ne apărăm nici morții, asta e peste poate. Cum e posibil să acceptăm ca o firmă din Marea Britanie, cu director ungur, să se înstăpânească peste imaginea și învățăturile unuia dintre marii duhovnici ai neamului, Arsenie Boca??? Și, pe deasupra, utilizând un fel de reprezentant local din Arad, de parcă Arsenie Boca ar fi o marcă de săpun sau de pastă de dinți! Poliția se năpustește prin magazinele cu obiecte de cult și prin librării, dă iama prin mănăstiri, confiscând imaginile și cărțile cu figura și învățăturile duhovnicești ale părintelui!!!

Iar firma din Marea Britanie obligă pe cei care răspândesc învățăturile părintelui să ia licență, de parcă Arsenie Boca ar fi un software!!! Imaginea și cărțile părintelui Boca au făcut obiectul cercetării Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și pe fapta de a răspândi imaginile și învățăturile părintelui Boca s-a deschis un dosar penal in rem. Poate că și numele părintelui, scris pe cruce, încalcă dreptul de proprietate al vreunei firme de aiurea… Să fie oare reale toate astea sau sunt doar rodul unor halucinații?

Și dacă mâine se înregistrează și marca Dumitru Stăniloaie, și Arsenie Papacioc, și Teofil Părăianu, și Iustin Pârvu, undeva prin Letonia sau prin Danemarca, de niște firme conduse de te miri cine, poate chiar de niscaiva musulmani, rămânem fără toți acești duhovnici ai noștri, fără a avea măcar dreptul de a-i canoniza căci, nu-i așa canonizarea presupune folosirea numelui celui canonizat? Și dacă cineva preia marca numelui morților din rezistența anticomunistă sau al celor uciși în 1989, vom rămâne și fără martiri? Ori marca Nichita Stănescu sau Marin Sorescu, ca să rămânem și fără poeții noștri? Iar DIICOT se va ocupa de grupurile infracționale care tipăresc fără licență de aiurea Elegiile lui Nichita sau Teologia Dogmatică a lui Dumitru Stăniloae?

Nu știu cine a pus la cale această acțiune și cât este ea o provocare cu bună știință sau doar o tentativă oneroasă de a câștiga bani. Reacția Poliției Române, de o fermitate și promptitudine demne de o cauză mai bună, precum și apatia societății românești mă lasă, însă, fără grai. Mă întreb ce ar fi spus francezii sau englezii dacă vreo firmă din România ar fi înregistrat marca Jeanne d’Arc ori Amiralul Horatio Nelson. Poliția din Franța ori cea din Marea Britanie ar fi dat iama prin magazine să confiște efigiile acestora și ar fi deschis dosare penale in rem celor care cutezau să omagieze memoria lor?

Ministrul de Interne trebuie să ne explice ce a fost cu această bruscă hărnicie a Poliției, dacă ea a fost comandată de la centru sau de unde altundeva. OSIM să verifice legalitatea acestei mărci și să ne spună dacă mai există în Europa vreun caz similar în care imaginea pioasă a unui duhovnic este confiscată în acest mod sfidător și mercantil. Iar noi, dacă suntem cu adevărat un popor, să ne apărăm morții, dacă batjocura față de noi înșine nu mai suntem în stare s-o stăvilim”, a scris deputatul. – Sursa: ActiveNews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.