VALENTIN POPA, noul MINISTRU AL EDUCATIEI – CALAUL Limbii Romane! Greseli IMENSEde GRAMATICA

Valentin Popa, ministrul propus pentru Educație, a făcut greșeli gramaticale și de limbă. Dovadă stă o înregistrare video, publicată pe Internet la câteva ore de la anunțul privind includerea rectorului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în Guvernul Dăncilă. Valentin Popa a tăiat „pamblica” și a făcut numeroase dezacorduri.

Greșelile gramaticale au fost făcute de Valentin Popa la mai multe festivități unde a fost invitat în calitate de rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, notează digi24.ro.

Cel propus să conducă Ministerul Educiației vorbește despre „pamblică”, despre „repercursiuni” serioase, „celălanți cetățeni” și despre faptul că „le sunt interzise accesul la o astfel de finanţare”.

Comentariile critice nu au întârziat să apară.

„De la «genunche» la «pamblică»! Faceţi cunoştinţă cu Valentin Popa, ministrul desemnat al Educaţiei Naţionale în Guvernul PSD Vasilica Viorica Dăncilă”, este mesajul care însoţeşte imaginile.

Valentin Popa s-a născut pe 12 iulie 1964 şi este profesor universitar doctor inginer. În 1989, a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. Din 2009 până în prezent a fost conducător de doctorat pentru domeniul său. Este profesor universitar din 2005 şi predă Sisteme de intrare-ieşire, Sisteme de identificare, Dispozitive şi circuite electronice.

Cei care se amuză pe fondul exprimării lui Valentin Popa își aduc aminte și de greșelile gramaticale făcute de Liviu Pop, fostul ministru al Educației. Prezent la deschiderea anului universitar la Iași în octombrie 2017, Pop a spus că „fiecare copil merită un viitor mai bun decât cel prezent”. Mai mult, Liviu Pop și-a cerut scuze „anticipat” pentru greșelile pe care„le-a făcut”.

o vizualizare

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU