Un ORAȘ TURISTIC vizitat de zeci de mii de ROMÂNI a fost ÎNGHIȚIT de FURTUNĂ. RISC MAJOR pentru sănătate

Un oraș turistic preferat de cătețenii români este în fața unor pierderi uriașe, după ce o furtună devastatoare a dus la închiderea plajelor și a restaurantelor. Sănătatea celor aflați pe străzi este pusă în pericol, spun autoritățile.

O puternică furtună de nisip a afectat joi mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite perturbând traficul şi afectând activităţile în aer liber, informează agenţia Xinhua care citează portalul Gulf News din Dubai.

Furtunile şi rafalele de vânt cu viteze de peste 55 kilometri la oră produse în statul din Golf au fost prognozate de Centrul naţional de meteorologie (NCM) într-o informare emisă în aceeaşi zi, relatează Agerpres.

Pe lângă vizibilitatea scăzută şi riscul ridicat în timpul deplasării cu autovehiculele, furtuna de nisip reprezintă un factor de risc pentru sănătatea persoanelor care au dificultăţi de respiraţie şi astm, precizează sursa citată.

Spitalele au emis recomandări conform cărora copiii nu ar trebui să desfăşoare activităţi afară.

Majoritatea plajelor, cafenelelor în aer liber şi a restaurantelor exterioare din Dubai au fost închise.

Conform estimărilor făcute la începutul acestui an, peste 61.000 de turiști români au vizitat orașul Dubai, în creștere cu 20% față de anul trecut, scrie Național.ro.

Redăm mai jos o filmare care arată scenele înregistrate de cetățeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.