“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATISTIRI

Un hacker român a modificat cardurile RATB pentru a circula gratuit

carduri ratb călătorii gratis gabriel cârlig

Gabriel Cârlig a reușit să modifice o simplă cartelă de RATB, astfel încât să obțină călătorii nelimitate pe orice autobuz, troleibuz, sau tramvai al regiei.

În cadrul unui interviu acordat Digi FM, Gabriel explică modul în care a reușit să obțină călătorii nelimitate, iar procedura este mult mai simplă decât pare. Cartelele pe care RATB le folosește au un tag NFC încorporat în acestea, astfel încât să poți valida călătoria la unul din validatoarele instalate, atunci când te urci într-unul din mijloacele de transport în comun. De asemenea, aceleași taguri sunt folosite și de către controlori, atunci când verifică valabilitatea călătoriei sau a abonamentului.

Cârlig spune că a folosit un telefon cu Android pentru a reuși această ispravă. Hackerul a reușit să modifice cartela de RATB după ce a descoperit că nu exista niciun sistem de protecție pentru câmpul în care sunt stocate informațiile despre călătoriile rămase pe cartelă. Conform celor de la Digi FM, pe site-ul producătorului de cartele pentru RATB există un manual de utilizare al acestora, care conține informații destul de detaliate despre modul de funcționare al acestora.

Gabriel Cârlig spune că nu a reușit să modifice setările cartelei din prima încercare, însă perseverența a dat roade. Acesta spune că a cumpărat de la un chioșc al regiei patru cartele diferite, fiecare dintre acestea având două călătorii încărcate. În urma încercărilor repetate de a modifica setările, una dintre cartele a fost validată chiar și de 20 de ori.

Cârlig nu s-a folosit în mod abuziv de această problemă a cartelelor; în schimb, a luat legătura cu RATB și le-a explicat problema. Aceștia au fost prompți în a rezolva hiba de securitate, care le-ar fi permis și altora să își modifice cartelele. (Sursa)

VEZI SI: STRIGATOR LA CER: Un BATRAN a fost BATUT de un TIGAN in autobuz. Afla ce l-a enervat pe tiganul bataus

VEZI SI: TUPEU FARA MARGINI: Un BATRAN loveste o TANARA in autobuz – VIDEO

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.