ULTIMA ORA România, MESAJ FULGER pentru Kremlin! Vestea momentului în plin război

După ce Rusia a pus tunurile pe România, prin vocea lui Dmitri Medvedev, ce a deţinut în trecut inclusiv funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse, Bucureştiul a răspuns prompt tuturor ameninţărilor venite de la Moscova. Reacţia României nu lasă loc de nicio interpretare!

România a luat foc după cele mai noi declaraţii ale lui Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei!

MAE, replică dură la acuzaţiile venite din Rusia: Denotă un mare grad de frustrare
Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a răspuns imediat liderului rus, care a comentat decizia Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina.

Potrivit MAE, declaraţiile lui Dmitri Medvedev, fac parte din „retorica falsă” a Kremlinului „propagată în Republica Moldova” înainte, dar şi după invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina.

„Declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obişnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât şi după agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat de presă oficial al Ministerului român de Externe.

Reacţia pe care a avut-o Dmitri Medvedev indică, pe lângă „un mare grad de frustrare”, un lucru cert şi anume faptul că decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este „o decizie corectă şi reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocaţiei şi orientării europene” ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi.

„Această decizie reprezintă, pe de o parte, iniţierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul şi, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, mai transmite MAE.

Dmitri Medvedev acuză că România şi Republica Moldova plănuiesc formarea României Mari
Reamintim că Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat, sâmbătă, că se pregăteşte crearea României Mari.

Întrebat de jurnaliştii agenţiei TASS cât de repede ar putea adera Republica Moldova la UE, Medvedev a replicat:

„Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Bon voyage! Dar ei o vor mai devreme!

Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari!”

„Prima ședință comună a Parlamentelor moldovean și român a fost finalizată de către deputații care au dansat ținându-se de mână. A părut destul de amuzant.

Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a mai afirmat Dmitri Medvedev.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *