ULTIMA ORA Lovitură TOTALA pentru Ion Iliescu! Decizie şoc în România

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu, acum în vârstă de 92 de ani, a primit o lovitură grea din partea procurorilor de la Parchetul General. Totul are legătură cu Dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. Ce s-a întâmplat chiar astăzi, 16 august?

Decizie şoc în România, venită chiar din partea Parchetului General! Este o lovitură grea dată fostului preşedinte Ion Iliescu.

Mai precis, procurorii Parchetului General au dat publicităţii volumul I al rechizitoriului întocmit în Dosarul Revoluţiei din 1989.

Decizia luată de Parchetul General este una fără precedent în România. Procurorii au explicat că au luat această măsură ca urmare a interesului extrem de mare față de cauză, dar și datorită numărului mare de victime implicate în acest dosar.

Citiți și:  Iliescu intră la pușcărie, dosarul Revoluției a fost refacut

Reamintim că fostul preşedinte al României Ion Iliescu este inculpat în Dosarul Revoluţiei, fiind bănuit de infracţiuni împotriva umanităţii.

„1. ILIESCU Ion, fost preşedinte al României, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p..

2. VOICULESCU Voican Gelu, fost viceprim-ministru al Guvernului României, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p.,

3. Gl. (Rtr) RUS Iosif, fost comandant al Aviaţiei Militare, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p..

Citiți și:  BOMBA zilei despre Ion Iliescu! Au anunțat acum

În temeiul art. 329 din Codul de procedură penală, prezentul rechizitoriu (fiind format din 7 volume) însoţit de 3 copii certificate şi de dosarul cauzei, se vor transmite Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, instanţă competentă să judece cauza în fond, potrivit art. 40 al.1 din Codul de procedură penală, urmând a fi citaţi:

Inculpaţii:

Iliescu Ion,
Voiculescu Voican Gelu,
Gl. (Rtr) Rus Iosif”, se arată în documentul de 345 de pagini.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.