“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ULTIMA ORĂ Arestări la Kiev: Oficiali acuzati de TRADARE

spioni servicii secret.9bxcigj2y4 1000x600 1

Rețeaua de spionaj a FSB a desfășurat activități subversive împotriva unor autorități ucraiunene importante. Pentru a o neutraliza, SBU, serviciul de securitate a Ucrainei, a efectuat o operațiune specială în mai multe etape, scrie armyinform.com.ua.

În urma acestei operațiuni, un șef de departament din Secretariatul Cabinetului de Miniștri și șeful uneia dintre direcțiile Camerei de Comerț și Industrie (CCI) au fost reținuți la Kiev.

Cei doi oficiali au transmis rușilor diverse informații: de la starea capacităților de apărare, până la amenajarea frontierei de stat și datele personale ale ubnor ofițeri ucraineni.

Pentru aceste informații ei au primit sume cuprinse între 2.000 și 15.000 de dolari. Sumele depindeau de nivelul de secretizare și de importanța datelor colectate.

Potrivit SBU, funcționarul guvernamental a fost recrutat în 2012, în timpul unei călătorii în Rusia, de către doi agenți FSB. Din acea călătorie, el s-a întors cu un nume de cod, un telefon mobil pentru comunicare și sarcina de a culege informații secrete care circulă în guvern.

Spionul a tipărit documentele secrete, le-a fotografiat sau le-a stocat pe o unitate flash. Pentru transferul dosarelor a acceptat să se întâlnească cu unul dintre angajații Camerei de Comerț.

Angajatul CCI a fost recrutat la Moscova și a primit ulterior instrucțiuni în Simferopol.

Schema de transfer de informații a funcționat astfel: guvernul le-a transferat către „legătura” din CCI, iar aceasta din urmă – mai departe în Rusia prin canale de comunicare criptate.

În prezent, anchetatorii SBU i-au pus sub acuzare pe cei doi, sub suspiciunea săvârșirii unei infracțiuni în temeiul art. 111 (trădare) Cod penal. Instanța a ales o măsură de reținere sub forma reținerii. Ancheta preliminară este în derulare.

Sursa: comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.