Tragedie uriasa: Cel puțin 44 de MORTI și 67 de RANITI după un incendiu într-un spital COVID

Cel puțin 44 de persoane au fost ucise și peste 67 au fost rănite într-un incendiu provocat probabil de o explozie a rezervorului de oxigen al unui spital de coronavirus din orașul irakian Nassiriya, au anunțat luni oficialii din domeniul sănătății și poliția, citați de Reuters, scrie Mediafax.

Prim-ministrul Mustafa al-Kadhimi a avut întâlniri urgente cu miniștrii și a dispus suspendarea și arestarea managerilor din sănătate și din apărarea civilă din Nassiriya, a declarat biroul său într-un comunicat.

Managerul spitalului a fost, de asemenea, suspendat si arestat.

Deja decimat de război și sancțiuni, sistemul de sănătate din Irak s-a străduit să facă față crizei coronavirusului, care a ucis 17.592 de oameni și a infectat peste 1,4 milioane.

„Echipele de sănătate au scos corpuri carbonizate din spitalul în flăcări, în timp ce mulți pacienți tușeau din cauza fumului”, a declarat un reporter Reuters de la locul incendiului.

Rapoartele inițiale ale poliției au sugerat că o explozie a rezervorului de oxigen în interiorul secțiilor COVID-19 ale spitalului este cauza probabilă a incendiului, a spus un polițist de la locul incendiului.

„Am auzit o explozie mare în interiorul secțiilor coronavirus și apoi focul a izbucnit foarte repede”, a spus Ali Muhsin, un paznic de spital care ajuta la transportarea pacienților răniți.

Surse de sănătate au declarat că mai devreme numărul morților din incendiul de luni ar putea crește, deoarece mulți pacienți încă lipsesc. Printre morți se află și doi angajați din sistemul sanitar.

Rudele supărate s-au adunat în fața spitalului și au avut loc ciocniri cu poliția, două vehicule ale poliției fiind incendiate, a declarat un martor Reuters.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *