“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

“TE DOARE SUFLETUL”: Poliţia italiană a evacuat o tabără de tigani din Roma. „Ne-au scos afară cu forţa. Au împins toate femeile, au dat cu sprai la ureche“

cra2

Poliţia din Roma a evacuat joi aproape 400 de tigani dintr-o tabără în care locuiau de câţiva ani.

Tiganii în cauză, printre care unii originari din România, stăteau în faţa taberei cu saltele şi alte bunuri personale strânse lângă mai multe vehicule, protestând faţă de acţiunea poliţiei şi acuzând forţele de ordine de rasism.

Au existat şi plângeri potrivit cărora poliţia ar fi făcut uz de forţă în timpul evacuării, însă comandantul poliţiei, Antonio Di Maggio, a negat aceste acuzaţii, scrie „The Guardian“.

„Ne-au scos afară cu forţa“, a afirmato tiganca care locuia în această tabără, adăugând că poliţiştii „au împins toate femeile“.

„Au pălmuit o fată. Cumnata mea a leşinat dupa ce a primit sprai la ureche“, a afirmat o altă tiganca. Ea a susţinut chiar că poliţia a utilizat spray lacrimogen.

Însă DiMaggio, care a respins afirmaţiile, a declarat că întreaga operaţiune a fost filmată.

Acţiunea de evacuare este o victorie pentru Matteo Salvini, ministrul italian de Interne şi lider al formaţiunii de extremă-dreapta Liga, care a făcut de multă vreme campanie împotriva tiganilor din Italia.

„În sfârşit, evacuarea taberei Camping River are loc. Legalitate, ordine şi respect înainte de orice!“, a scris el joi pe Facebook.

Programul comun de guvernare al Ligii şi al Mişcării antisistem Cinci Stele, formaţiune din care face parte şi primăriţa Romei, include un plan care prevede închiderea tuturor taberelor de tigani.

Totodată, în iunie, Salvini a cerut recenzarea comunităţii tigani.

Primăriţa Romei, Virginia Raggi, a scris pe Facebook că „aşezarea“ aflată la periferia de nord a capitalei italiene a fost închisă din motive de igienă. Totodată, Raggi a afirmat că această acţiune a fost menită să ofere o mai mare protecţie comunităţii tiganesti, în special minorilor, dintre care unii nu merg la şcoală.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.