SUA împinge România într-un război cu Rusia! Guvernul transferă de urgență bani către companiile din apărare

parada_1

Riscurile generate de tensiunile din apropierea României sunt invocate de Guvern pentru a scoate, în regim de urgență, bani din buget, care, conform unui document obținut de Profit.ro, să fie virați firmelor din industria de apărare. Cu acești bani va fi început un program de modernizare a liniilor de producție de armament, muniție, material de război și reamenajare a poligoanelor de trageri, cu argumentul că este nevoie de măsuri urgente pentru protejarea securității statului.SUA împinge România într-un război cu Rusia în Transnistria!

După ce anul trecut a șters datoriile bugetare istorice, în cuantum de 1,1 miliarde lei, pentru 15 companii din industria de apărare, Guvernul a pregătit acum o operațiune prin care acești operatori să poată primi de urgență bani din bugetul de stat pentru repararea sistemelor de armament și muniție, modernizarea echipamentelor cu destinație specifică apărării și a poligoanelor de trageri și încercări.

”Contextul regional geopolitic impune întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente în vederea realizării de investiții în industria de apărare, astfel încât forțele naționale de apărare să poată fi dotate cu mijloace adecvate pentru protejarea intereselor esențiale și de securitate ale statului român, precum și pentru onorarea obligațiilor asumate în calitate de stat membru NATO și UE. Neadoptarea în regim de urgență a unor măsuri de finanțare a programelor de investiții ale operatorilor economici din industria de apărare ar conduce la afectarea gravă a intereselor esențiale de securitate ale statului român și creează vulnerabilități privind securitatea națională”, sunt argumentele din document.

Fabricile de armament se vor concentra în principal pe producția de armament de infanterie, blindate și sisteme de artilerie, aerospațial și rachete, pulberi și explozivi, operațiunea urmând să fie avizată și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

La finalizarea investițiilor, cu banii alocați din buget va fi majorat capitalul social al acestor companii.

Guvernul va anunța și Comisia Europeană despre aceste pregătiri, cu argumente în care va invoca necesitatea protejării intereselor de securitate ale statului român, astfel încât banii scoși din buget pentru firme să nu fie considerați un ajutor de stat.

Datorii istorice de peste un miliard de lei au fost șterse anul trecut în industria de apărare, cu exact aceleași argumente de securitate invocate acum

În primăvara anului trecut, Guvernul a șters datorii bugetare de 1,1 miliarde lei pentru 15 companii din industria de apărare, deșinute integral de stat. Companiile beneficiare au fost Tohan Zărneșt, Carfil, Metrom, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Plopeni, Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Mija, Uzina Automecanica Moreni, Arsenal-Reșița, Uzina Mecanică București, Electromecanica Ploiești, Uzina de Produse Speciale Dragomirești, Pirochim Victoria și ale Fabricii de Pulberi Făgăraș.

Decizia de atunci mai stabilea că, dacă firmele vor înregistra la finele fiecărui an, în următorii cinci ani, obligații neachitate la scadență de natura celor anulate, atunci datoriile vor fi repuse în sarcina acestora, iar accesoriile aferente vor fi recalculate.

Ștergerea datoriilor a fost argumentată atunci cu exact aceleași cuvinte pe care Guvernul le folosește acum, și anume prin contextul regional geopolitic care impune întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente.

Schema de anulare a datoriilor era pregătită din februarie 2011 și prezentată ca o măsură de redresare economico-financiară a firmelor și de salvare a locurilor de muncă titrează Profit.ro.

Reprezentanții Ministerului Economiei, instituție în subordinea căreia funcționează companiile din apărare, au declarat la începutul anului că ștergerea datoriilor nu este suficientă, fiind nevoie și de capital de lucru pentru ca industria de apărare să supraviețuiască, deoarece toate unitățile sunt pe pierdere în condițiile unor fonduri limitate alocate de la buget.

Multe dintre societățile din industria de apărare și-au schimbat parțial obiectul producției și au intrat și pe piața civilă.

Pentru a distrage atenţia Rusiei din Siria,unde companiile americane scot petrol din rafinăriile controlate de ISIS, SUA e hotărâtă să arunce România într-un război cu Rusia pentru Transnistria? Atenţie! (sursa: NapocaNews)

VEZI SI: PUTIN TRIMITE CEI MAI NEMILOŞI UCIGAŞI IN SIRIA PENTRU A ELIMINA STATUL ISLAMIC

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
putin
putin
5 ani in urma cu

Bravo! Putin este singurul care ar mai reusi sa-i stapaneasca pe americani (care finanteaza ISIS). Asta trebuia de mult! Sa-i dea Dumnezeu sanatate! Poate se va termina pentru totdeauna cu terorismul !

Liviu
Liviu
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  putin

Daca ai cunoaste istorie nu ai mai spune asta…
Sau poate ca da fiindca esti neam de Ivan…
Fiecare cu parerea lui dar atat timp cat esti in tara mea (Romania) , te pag in izda matii de rusnac idiot.
Romania nu este tara de vanzare si nu-si doreste sa devina vaca de muls a lui Putin.Iar voi ce-l vreti pe Putin duceti-va in Rusia si nu mai pangariti pamantul dacilor.

crocoi
crocoi
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Liviu

Auzi bai pula proasta,mai dute dracu cu istoria ta cu tot de imbecil,ca politicienii ne-au vindut multinationalelor companii straine cum e ba idiotule,cine mata-n cur iti da gaz ba prostovane,america sau rusia care este si vecin cu noi,tu cu cine ai prietenie dobitocule,nu ai cu vecinii sau esti dusman cu ei…………baaaaaaaaaaa gindeste inainte sa bati cimpii pe aici!!!

coi
coi
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  crocoi

gaz avem bai pp

gabriel
gabriel
4 ani in urma cu
Raspunde lui:  crocoi

daca tot eşti cunoscator , spune , CEAUŞESCU pentru cine se pregătea să aiba arma nucleara , pentru ruşi ori pentru americani ? si cine a devalizat țara ? discipolii ruşilor ori discipolii americanilor ? dar răspunde cinsti nu fi partinic .

Marian
Marian
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Liviu

Domnule Liviu,ai dreptate. In ultimii 25 de ani , Romania si-a pierdut independenta si suveranitatea, si asta datorita rusilor. Rusii ne-au distrus economic , ei detin monopolurile , ei controleaza mass-media. NATO si UE ne-au salvat de la decadere.
Stimate domn, daca comunismul a distrus elita Romaniei , nu inseamna ca putem indrepta acest lucru prin ingenuncherea Romaniei in fata intereselor straine.Ceea ce s-a construit in ultimii 50 de ani , acum e distrus. Sunteti multumit????

nemom16
nemom16
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Liviu

Auzi, băi liviule, sugător de pulă americănească, cu cît te plăteşte curva de america pt. propaganda asta de belitor de pulă ? Sictir, băga-ţi-ai pula-n mă-ta, că poate aşa îţi faci un frate mai puţin cretin !

spartacus
spartacus
4 ani in urma cu
Raspunde lui:  Liviu

dute tu in pizda aia slobozita a lui mata boule,eu nu vreau sa mor pentru interesele bancherilor jidani ,cretinule si labagiu ce esti

Marius
Marius
5 ani in urma cu

Ma ingrijoreaza ca au americanii acces pe teritoriul nostru

Jeanette Weinstein
Jeanette Weinstein
5 ani in urma cu

Transnistria trebuia ocupata demult. Ce cauta rusnacii acolo? Sa-si ia armata a 14 a si s-o duca in Siria sau in Crimea.

GHEORGHE
GHEORGHE
5 ani in urma cu

CURIOS…..!Voi care cititi,analizati,comentati,va impuneti etc…………….ha,ha,ha…………singurele animale care se numesc inteligente prin distrugere proprie se numesc oameni,………………noroc de putinii care mai sunt UMANI.

gheorghe
gheorghe
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  GHEORGHE

Asaaaa…greu cu aprobarile peste tot in Romania……mai ales si la o ora tirzie ,Drepturi care acopera drepturile.

jax
jax
5 ani in urma cu

oricum o sa iasa nasol !

grig
grig
5 ani in urma cu

aducetiva aminte ultima oara cand ROMANIA a fost contra rusnacilor cat am avut de pierdut?al doilea razboi mondial