Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Stiati povestea lui TERENTE, cel mai viril român care a trăit vreodată?

terente

Terente, banditul celebru din perioada interbelică, cunoscut şi sub numele de Regele Bălţilor este unul dintre cele mai controversate personaje intrate în istorie. A comis crime de o atrocitate ieşită din comun şi a fost considerat versiunea românească a celebrului Jack Spintecătorul.

În ciuda atrocităţilor crimelor sale, Terente a fost văzut de o mare parte a opiniei publice drept un personaj simpatic, un haiduc arătos, dotat cu o potenţă care a făcut istorie, un idol al femeilor din secolul trecut. Dramele pe care le-a trăit Terente înainte de a începe să acţioneze în afara legii n-au făcut decât să romanţeze şi mai mult povestea celebrului bandit.

Isteria ”Terente” apărută între 1924-1927 a născut o adevărată industrie pe seama controversatului personaj. Pe seama lui Terente au apărut ciorapi de damă, chiloţi şi pălăriile „marca” Terente, s-au scris romane traduse în străinătate şi au apărut zeci de articole în presa internaţională.

Locul naşterii lui Terente, pe numele său real, Ştefan Vasili, a rămas şi astăzi o necunoscută. După unii biografi, tâlharul ar fi venit pe lume în 1895, în satul Carcaliu din Tulcea. Potrivit altor biografi, Terente s-ar fi născut, de fapt, în localitatea Baldovineşti din Brăila. Ştefan Vasili a venit pe lume într-o familie numeroasă de pescari foarte săraci.

”Un bărbat plăcut la înfăţişare, cu ochii verzi-maronii, cu părul negru, înalt, bine făcut”, aşa este descris tânărul Ştefan Vasili la 20 de ani. Curtat şi dorit de mai toate fetele din satul său, Terente s-a căsătorit la 20 de ani cu Ustinia, o fată din sat cu care a avut patru copii.

În 1916 a efectat stagiul militar fiind recrutat în Marina Militară pentru a lupta în Primul Război Mondial. În război şi-a pierdut fratele mai mare. Întors acasă, Terente trăieşte prima mare dramă. Doi dintre copiii săi mor înecaţi, iar trupurile nu le-au mai fost găsite. La două zile, îi moarte şi soţia, bolnavă de ciumă. Ceilalţi doi copii mor şi ei , după ce se molipsesc de ciumă. Drama trăită îl împinge pe Terente să ia calea băuturii. Se refugiază în cârciumile satului , avându-l ca partener de băutură pe Akim Parfenie care îl convinge pe viitorul bandit să-şi refacă viaţa şi să o ia de soţie pe fiica lui Avdotia Arina. Rahilei, sora mai mare a Arinei, i se aprind însă călcăiele după frumosul Vasili.

Îi înscenează Arinei o întâlnire cu un fost iubit şi îl pune în gardă pe Terente despre presupusa infidelitate a soţiei. Terente îşi înjunghie consoarta, după ce o găseşte cu fostul iubit la întâlnirea aranjată de Rahila. Consoarta scapă , însă Terente a fost închis şi acuzat de tentativă de omor. Numele lui ajunge pentru prima dată în ziarele vremii, după ce reuşeşte să evadeze, ajutat de un gardian. „Ediţie specială, ediţie specială! A evadat Terente! Terente, senzaţii, violenţe!”, au titrat ziarele vremii pentru prima dată după evadarea lui Terente, numele care va ajunge o legenda.

După evadare,Terente nu s-a întors la soţie. Începe să comită mici infracţiuni şi este prins iar. După a doua evadare , ajutat de data aceasta de o femeie pe nume Didina, Terente îşi stabileşte cartierul general de bandit în Balta Brăilei, ascunzătoarea sa fiind situată în insula Fundu Mare. Împreună cu Ştefan Petrof şi Ion Lavrinte, formează o bandă cu care jefuieşte vasele de mărfuri de pe Dunăre şi bărcile pescarilor. Legenda spune că Terente îşi împărţea prada cu săracii din satele Brăilei, fapt care i-a atras renumele de haduc care ia de la bogaţi pentru a dărui săracilor. În urma uneia dintre cele mai mari lovituri, Terente pune mâna pe 60.000 de lei, după ce jefuieşte un inginer responsabil cu salariile într-o carieră de piatră. În 1924 comite primul omor. Ucide un şef de post care o curta pe iubita lui, Didina.

În 1927, Terente s-a întors în România şi a continuat grozăviile. În noaptea de Înviere a dat buzna în casa preotului din satul său natal, l-a jefuit şi i-a violat soţia. Aceasta a fost atrocitatea care i-a atras antipatia consătenilor săi, care până atunci îi luaseră apărarea. Sătenii din comuna lui Terente s-au oferit să ajute jandarmii la prinderea tâlharului. Pe 4 iunie 1927, Terente a fost recunoscut de soţia preotului într-o barcă pe Dunăre, fiind împuşcat de un jandarm. În urma autopsiei tâlharului, autorităţile i-au prelevat capul şi organul genital lui Terente.(Sursa)

VEZI SI: Slujitoarea Diavolului. Povestea vrăjitoarei din Botoşani care chema dracii la ea acasă

VEZI SI: Anonymous sau povestea unor imbecili

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.