“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Stenograme – Miruna Pascu il asigura pe Vlad Pascu ca-i va “spala imaginea”: “Ma duc la Mircea, o sa platesc undeva un articol, cum au fost si celelalte platite”

Interceptari din referatul DIICOT prin care se solicita arestarea Mirunei Pascu pentru santajarea unui martor arata ca mama lui Vlad Pascu a platit articole in presa pentru a-i „spala imaginea acestuia”.

„O sa lucrez si la chestia aia cu spalarea imaginii tale, de aia ma si duc la Mircea, la astia, la astia, incep sa strang hartii, ca o sa platesc undeva un articol, cum au fost si celelalte platite si dupa care o sa fie incet, incet preluate despre alta persoana care este Vlad, nu cel pe care l-au descris astia si care in ultimii ani din pacate a alunecat intr-o directie proasta”, i-a spus Miruna Pascu fiului ei, conform interceptarilor.

PASCU MIRUNA: Asta-ti spun. Deci, trebuie sa… Ne pare foarte rau. Asta e situatia. Deci, fiecare trage pentru el, mama. Asta e ceea ce trebuie sa facem.

VLAD: Mda.

PASCU MIRUNA: Si trebuie sa pun chestia asta si s-o tin in miscare. Deci, discutiile cu taica-tu, maine, nu-l mai acuza de nimic. Ca, o sa se supere.

VLAD: Eu, o sa-l sun si astazi. O sa-i dau un telefon daca e. Gen sa…

PASCU MIRUNA: Ok. O sa se scuze, probabil de tot felul de cacaturi. Ca se scuza, ca se nu stiu ce, ca se nu stiu cum. Pana mea. Ca, stai sa vezi, ca era urmarit. Ca n-avea haine, ca nu putea sa intre in casa. Ca… Cacat, mama. Putea sa stea in oras si sa-l trimita p-ala sa-i aduca haine. N-are legatura. N-are. Stii ca s-a dus la excursia, la aia cu barci. Pai, n-a avut nicio treaba. Aia la (n.l. neinteligibil). N-are nicio treaba, omul. Aseara, a venit Horatiu pe la el, au tras o bauta. Nu mai… Deci, crede-ma. Deci… Ideea este urmatoarea. Incearca sa iei tot ce poti, cum ti-am zis intotdeauna, chiar si acum. Pentru ca nu vei avea alta solutie. Nu te baza, in schimb, pe nimic din ceea ce spune. Pentru ca, crede-ma… Cum ti-am zis ca… Din momentul in care se muta, e dus. Cum pe vremuri daca mi l-am asumat…

VLAD: Da. Nu ma bazez pe nimic.

PASCU MIRUNA: Bravo!

VLAD: Traiesti in Romania. Si stim ca…na. Te sun si faci intr-un fel si ai cum sa ajungi in caz de orice.

PASCU MIRUNA: Da, mama. Ca, sa stii, ca si eu m-am gandit sa plec pentru Bem.

VLAD: In taica-miu nu am asa o baza.

PASCU MIRUNA: Nu ai cum sa ai nicio baza, pui. Si daca te gandeai la chestia asta, ca n-ai cum sa ai nicio baza, de acum macar trei ani de zile, erai bine de tot acum. Dar, asta e. Facem ce putem. Si eu, totusi am sperante. Ti-am zis. Adica, cum sa spun? Nu vreau sa traiesc cu speranta ca… Cu idea ca, gata, s-a terminat tot. Cel putin, gandeste-te, ca din punctul meu de vedere eu sunt cea care voi fi batrana. Nu tu. Tu vei fi un baiat tanar, o lectie de viata foarte amara. Dar, pe care ti-ai luat-o, ca ti-ai cautat-o cumva. Si nu ai inteles de vorba deloc. Si dupa asta, poti sa-ti duci viata mai departe linistit, ti-am zis. Adica, chiar poti sa-ti duci viata mai departe linistit. O sa facem niste consiliere psihologica sa treci peste toate lucrurile astea. O sa gasesti ceva de facut. O sa pleci vreun an de zile din Romania cu siguranta, oriunde. Ca sa vezi, sa te pui pe picioare psihic cum trebuie. O sa merg si eu cu tine, ca…Bemul, probabil in perioada aia o sa fie deja aproape plecat la facultate sau plecat la facultate. Deci, o sa fiu libera.

VLAD: Mda.

PASCU MIRUNA: O sa merg cu tine o perioada.

VLAD: Dar, tu cand crezi asa ca… Vezi, ca mai dureaza. O sa am… Nu o sa…

PASCU MIRUNA: Mama, procesul s-ar putea… Daca… Daca, noi putem sa… Daca, procesul te da pe domiciliu, interesul nostru ar fi sa-l prelungim cat mai mult. M-ai inteles?

VLAD: Asta inteleg.

PASCU MIRUNA: Daca nu te da pe domiciliu, nu stiu ce sa spun. E interesul sa iesi din gaura aia de acolo. Macar… Apropo, de penitenciar, am vorbit cu mai multe persoane saptamana asta. Sigur, sigur te muta pe penitenciar langa Bucuresti. Nu te duci. Adica. Decat poate pe preventive daca e sa te tina, sa te duca la Poarta Alba. Preventivul pe Poarta Alba e total diferit de incarcerare. Adica, sunt… Nu e in acelasi loc cu aia de 18, 21. Preventivul e preventive. Ce-i care sunt cu sentinte definitive 18-21 de ani…

VLAD: Deci, nu ma baga la bididii, la astia, daca sa-i mute pe Poarta.

PASCU MIRUNA: Nu. Nu. Nu. Preventivul e… Nu. Preventivul e separate peste tot. Chiar si-n penitenciar, preventivul e separat si incarcerarea dar nu se va produce niciodata inainte de 21 de ani definitiva, nu, pentru ca v-a dura procesul, indiferent ca te da sau nu te da acasa, asta iti spun clar, eu voi face sa dureze procesul asta, este ”must” ( n.l. engl must – traducere ”trebuie”) pentru mine sa faci 21 de ani si o zi pana la sentinta definitiva si chestia asta se poate fara probleme. M-ai inteles? Fara probleme. Deci nu te duci pe nu stiu ce… la 18-21 mi s-a spus de la inceput de vecini..

VLAD: Da, e rau…

PASCU MIRUNA: Aia e singura problema mi-a zis, dar mi-a zis ca asta este exclusa. Deci asta este exclusa suta la suta.

VLAD: Mda..

PASCU MIRUNA: Suta la suta asta e exclusa. Si dupa care pe penitenciar o sa vii

(… )

PASCU MIRUNA: O sa lucrez si la chestia aia cu spalarea imaginii tale, de aia ma si duc la Mircea, la astia, la astia, incep sa strang hartii, ca o sa platesc undeva un articol, cum au fost si celelalte platite si dupa care o sa fie incet, incet preluate despre alta persoana care este Vlad, nu cel pe care l-au descris astia si care in ultimii ani din pacate a alunecat intr-o directie proasta.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.