SOCANT: Un PILOT a fost TRAS afară din AVION la 10.000 de metri înălțime. PANICĂ la BORD după EXPLOZIA unei FERESTRE din carlingă

Copilotul unui avion aparținând companiei chineze Sichuan Airlines a fost pe punctul de a-și pierde viața, după ce acesta a fost „tras pe jumătate afară din avion”, în timp ce aeronava devenise de necontrolat din cauza defecțiunilor tehnice. Doar intervenția salvatoare a unui pilot considerat acum erou a putut preveni o adevărată tragedie.

Căpitanul respectivului avion, Liu Chuanjin, care a ajuns să fie considerat un adevărat erou pe rețelele de socializare, a explicat că aeronava ajunsese la altitudinea de 10.000 de metri, când un vuiet a cuprins carlinga, după explozia unei ferestre, scrie presa locală, citată de The Guardian.

Presiunea a scăzut brusc, iar temperatura a căzut, din cauza exploziei ferestrei din partea dreaptă a carlingii.

„Nu a fost niciun semn de avertisment. Brusc, parbrizul din dreapta s-a crăpat și a bubuit asurzitor. Următorul lucru de care mi-am dat seama a fost că pilotul din dreapta mea a fost tras pe jumătate afară din avion”, a declarat căpitanul.

Copilotul, care purta centură de siguranță, a fost tras înapoi în avion, rămânând cu o încheietură scrântită și câteva zgârieturi.

Explozia ferestrei a cauzat probleme de funcționare a aparaturii, iar căpitanul a fost nevoit să aterizeze aeronava Airbus A319 care avea 119 pasageri la bord de urgență. Totul a fost făcut manual, iar avionul a ajuns în siguranță pe aeroportul din orașul sud-vestic Chengdu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.