SOCANT: Un PILOT a fost TRAS afară din AVION la 10.000 de metri înălțime. PANICĂ la BORD după EXPLOZIA unei FERESTRE din carlingă

Copilotul unui avion aparținând companiei chineze Sichuan Airlines a fost pe punctul de a-și pierde viața, după ce acesta a fost „tras pe jumătate afară din avion”, în timp ce aeronava devenise de necontrolat din cauza defecțiunilor tehnice. Doar intervenția salvatoare a unui pilot considerat acum erou a putut preveni o adevărată tragedie.

Căpitanul respectivului avion, Liu Chuanjin, care a ajuns să fie considerat un adevărat erou pe rețelele de socializare, a explicat că aeronava ajunsese la altitudinea de 10.000 de metri, când un vuiet a cuprins carlinga, după explozia unei ferestre, scrie presa locală, citată de The Guardian.

Presiunea a scăzut brusc, iar temperatura a căzut, din cauza exploziei ferestrei din partea dreaptă a carlingii.

„Nu a fost niciun semn de avertisment. Brusc, parbrizul din dreapta s-a crăpat și a bubuit asurzitor. Următorul lucru de care mi-am dat seama a fost că pilotul din dreapta mea a fost tras pe jumătate afară din avion”, a declarat căpitanul.

Copilotul, care purta centură de siguranță, a fost tras înapoi în avion, rămânând cu o încheietură scrântită și câteva zgârieturi.

Explozia ferestrei a cauzat probleme de funcționare a aparaturii, iar căpitanul a fost nevoit să aterizeze aeronava Airbus A319 care avea 119 pasageri la bord de urgență. Totul a fost făcut manual, iar avionul a ajuns în siguranță pe aeroportul din orașul sud-vestic Chengdu.

2 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU