SOC in Europa! SE INCHID din nou granițele din cauza coronavirusului! Este ALERTA MAXIMA

Campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului au început în majoritatea țărilor, însă pandemia nu se aproape de final. Mutațiile suferite de virusul necruțător a determinat închiderea granițelor.

Europa se cutremură din cauza noii mutații a coronavirusului. Duminică, Suedia a anunțat că își va închide temporar granița cu Norvegia, din cauza mutaţiei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2.

Această mutație a determinat instituirea unui lockdown în zona capitalei norvegiene Oslo, transmite Reuters.

Autoritățile suedeze au subliniat că sunt exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri, care va fi în vigoare până pe 14 februarie, lucrătorii transfrontalieri, transportatorii şi cei care călătoresc pentru motive familiale.

De asemenea, Suedia a prelungit din acelaşi motiv interdicţia de intrare pentru persoanele venite din Marea Britanie şi Danemarca.

Europa se cutremură. Norvegia a decretat un lockdown
Guvernul norvegian a decretat sâmbătă un lockdown pentru cel puţin o săptămână în zece municipalităţi din zona capitalei Oslo, în urma detectării în două cămine de bătrâni a unor focare de COVID-19 cu tulpina britanică mai contagioasă a coronavirusului.

Au fost închise magazinele neesenţiale, şcolile, restaurantele şi cinematografele, iar autorităţile recomandă evitarea deplasărilor neesenţiale, mai ales vizitele la rude şi prieteni.

Norvegia este una dintre ţările europene cele mai puţin afectate de pandemia COVID-19, ea optând de la început pentru măsuri severe de combatere a răspândirii coronavirusului, în contrast cu abordarea mai relaxată a Suediei, astfel că în comparaţie cu aceasta din urmă a înregistrat o mortalitate de zece ori mai mică.

Ce spune președintele Comisiei Europene
În contextul noii mutații a coronavirusului, Ursula von der Leyen a lansat un apel la oamenii din țările membre ale Uniunii Europene să nu călătorească între țările din bloc. Președintele Comisiei Europene a mai spus că situația este foarte gravă în ceea ce privește coronavirusul.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat joi seară, după recomandările Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC), că “toate călătoriile neesenţiale trebuie puternic descurajate”.

“Suntem tot mai îngrijoraţi pe tema diferitelor mutaţii” ale coronavirusului, a recunoscut Ursula von der Leyen.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.