“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Se schimbă buletinele! Ce se întâmplă cu cărţile de identitate în 2024

Urmează și în România

european id card

Se schimbă buletinele într-o importantă ţară europeană. Totul are legătură cu procesul tot mai intens de digitalizare. Secretarul de stat responsabil cu acest domeniu a prezentat toate documentele ce vor avea, în curând, şi o variantă virtuală.

Se schimbă buletinele! Ce se va modifica la cărţile de identitate în această ţară europeană?

Se schimbă buletinele! Este vorba despre introducerea a două noi cărţi de identitate digitale.

Totul va avea loc în Austria în 2024. Aşadar, vor fi introduse două cărți de identitate digitale. Se lucrează şi la relansarea aplicaţiei „Digitales Amt”.

Articole conexe

Asta nu este tot. Semnătura de pe telefonul mobil va fi transformată în ID-Austria. Cardul electronic va fi accesibil și pe dispozitivele mobile începând cu a doua jumătate a anului 2024.

Alocarea de fonduri pentru proiectele de digitalizare a fost crescută cu 1,2 miliarde de euro pentru 2024. O parte semnificativă a acestei sume va fi direcționată către extinderea infrastructurii de bandă largă, urmată de investiții în administrația electronică.

Florian Tursky (ÖVP), secretar de stat responsabil cu digitalizarea, a detaliat că această finanțare va susține conectarea diferitelor registre de date ale ministerelor. Această inițiativă va avea impact direct asupra implementării noii cărți de identitate digitale și a permisului digital.

Interconectarea colecțiilor de date ale ministerelor este esențială pentru furnizarea de canale digitale oficiale, a declarat Tursky pentru APA, potrivit vienna.at. Până în prezent, pentru a obține un pașaport, era necesar să prezentați personal documentul de cetățenie.

„Prin interconectarea acestor registre, avem capacitatea de a oferi toate aceste servicii în mod digital”, a explicat el.

Pentru anul următor, se pregătește o reînnoire a aplicației „Digitales Amt” și lansarea unor noi cărți de identitate digitale.

Potrivit lui Tursky, cartea de identitate digitală și permisul de conducere digital vor deveni disponibile anul viitor, totul fiind deja stabilit. Mai mult de 200 de canale oficiale au fost deja digitalizate.

Se digitalizează şi cardul electronic de sănătate. Va putea fi accesat uşor, de pe telefon
Se schimbă buletinele! Un alt aspect de interes se referă la procesul în curs de desfășurare de conversie a semnăturilor de pe telefoanele mobile în ID-Austria.

„Avem deja 1,6 milioane de austrieci pe ID-Austria”, spune demnitarul.

Semnătura de pe telefonul mobil va fi întreruptă la data de 5 decembrie.

„Începând de la acea dată, un ID-Austria va fi emis automat cu fiecare pașaport”, a precizat Florian Tursky.

Austria va digitaliza şi cardul electronic de sănătate. Cetăţenii îl vor putea folosi şi direct de pe telefonul mobil în a două jumătate a anului viitor.

Se schimbă buletinele! Cărțile de identitate digitale vor fi lansate în Austria în prima jumătate a anului viitor. Similar cu toate celelalte cărți de identitate digitale, eCardul digital va completa cardul fizic existent, fără a-l înlocui, a subliniat Tursky.

Secretarul de stat a menționat că situația cardului de permis este puțin „complicată, deoarece trebuie să pot preda cardul de permis altor persoane”.

Ţară-pilot atunci când vine vorba despre cărților de identitate digitale, Austria speră ca totul să fie recunoscut în timp şi la nivel european.

De exemplu, permisul de conducere digital este în prezent recunoscut doar în Austria, iar estimarea este că până în 2026 va fi recunoscut și în alte țări ale Uniunii Europene.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.