S-AU SCOS! Tiganii din Italia primesc 3.000 de euro pentru a se întoarce în România

Tiganii din Roma primesc câte 3.000 de euro la autorităţile locale pentru a se întoarce în România. Obiectivul proiectul primăriei din Roma este de a repatria câte 500 de tigani pe an.

Potrivit presei din peninsulă, de la debutul proiectului şi până în prezent doar 14 tigani au acceptat să plece de bunăvoie în România.

Regulile impuse sunt simple. Tiganii care trăiesc în Roma trebuie să se înscrie pe o listă la primărie.

În acest an, înscrierile se mai pot face până pe 30 septembrie.

Bonusul de repatriere, în valoare de 3.000 de euro, este acordat în 12 rate lunare.

Mai mult, primăria Romei le plăteşte acestora şi transportul. Astfel, până în prezent, 14 tigani au plecat acasă, cu autocarul.

Citiți și:  Și-a presimțit moartea Emi Pian? Mesajul transmis apropiaților înaintea tragediei

Proiectul iniţial de primăria condusă de Virginia Raggi a luat naştere din dorinţa de a anihila o zonă ocupată abuziv de tiganii veniţi în capitala Italiei.

Zona denumită ‘Camping River’ a devenits supraaglomerată datorită numeroşilor migranţi, majoritatea din România, care au transformat campingul în noua lor casă.

Cu toate că tiganii primesc bani pentru a se întoarce şi rămâne în România, nimic nu îi opreşte pe aceştia să se întoarcă la finalul ‘contractului’ cu primăria din Roma.

Din nefericire, autorităţile locale nu au găsit încă o soluţie pentru a le interzice tiganii să se întoarcă după ce primesc banii.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

5 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile