S-au schimbat liniile la butoanele MAI. ”Binomul MM” a preluat Ministerul!

La câte ”Frății” și-au închipuit de-a lungul ultimelor trei decenii că dau ”ora exactă la șmecherie” prin Ministerul de Interne, aproape că nici nu mai contează una în plus… Cu toate că aceasta își închipuie că este ”mai cu mir în frunte”, prietenii știu atât de bine de ce… Numai că singura faptă care o poate diferenția de toate celelalte este cu totul alta. Și anume doar posibilitatea ca, deși nici nu a apucat bine să se așeze la butoanele operative ale Ministerului Afacerilor Interne, gruparea organizată în jurul ”ROBOCOP”-ului Marius Florin Mihăilă să fie deja destructurată, conform national.ro.

Fiul Decebal și tatăl Nicolae Drăghiea

Pentru că, după cum reiese din ultimele informații intrate în posesia noastră, ”ejectarea” din fruntea Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” a fostului rector plagiator David Nicolae Ungureanu nu reprezintă decât trecerea la ”next level” al anchetei. Una nu neapărat internă… Astfel că degeaba s-a dat peste cap ”șeful de cabinet” pentru a îl planta pe comisarul șef Marian Mușcalău în fruntea Direcției de Audit Public Intern, pentru a ține cel mai probabil lucrurile sub control… Pentru că David Nicolae Ungureanu s-ar putea să plece cu totul din sistem, ci nu doar de la Academie! Și încă de mână chiar cu Mihăilă! Cel pe care nici măcar artele sale marțiale cu care se tot împăunează atâta s-ar putea să nu îl mai ajute să pareze ancheta structurii contrainformative care a luat urma împuternicirii ”contabilului” Mușcalău în fruntea Direcției Audit Public Intern. Urmă care duce tocmai pe… 8 martie 2021!

”Domnul chestor șmenuiește Bilanțul”!
Astfel titram ”lovitura” din 8 martie, atunci când dezvăluiam jocurile murdare de culise operate pe axa Gălățeanu – Crivoi pentru a rezista atacurilor dezlănțuite – și la fel de murdare! – declanșate pentru instalarea în fruntea Auditului a ”săgeții” gorjene Mușcalău.

Mihăilă, dar pe luptătorul Feroiu nu îl vezi?

Și pentru ca membrii ambelor grupări să își aducă bine aminte de când sunt acestea minuțios monitorizate, inclusiv cu riscul declanșării unui devastator atac de panică, reluăm astăzi avertismentul din 8 martie : ” Corpul de Control al premierului așteaptă doar un semnal pentru a da iama în cele două structuri abilitate pentru operațiuni de control și verificări în cadrul MAI. Echipa de la Palatul Victoria având și primele obiective trasate, privind cercetarea adevăratelor motive pentru care au părăsit structura Braic și Iașnic. Mai ales că acesta din urmă era tot omul lui Manolescu, chestorul urecheat public de fostul președinte Traian Băsescu (…) Astfel că se vor cerceta și suspiciunile de mușamalizare a unor controale efectuate la Școala de Subofițeri de la Câmpina și mai ales la Academia de Poliție! Sau tertipul birocratic prin care, atunci când după un an i-a expirat împuternicirea șefului Auditului s-a recurs la manevra Grecu.

Mihai Weber și ”pepiniera de cadre” din Gorj

Cea prin care adjunctul de la Direcția Generală Financiară ar fi fost adus strict formal, doar pentru a se putea lua apoi iar de la cap cu împuternicirile lui Crivoi. Plus că ochii mai sunt ațintiți și pe forțarea mutărilor căsuțelor de la structura de control, beneficiarul final al promovărilor putând fi chiar fiica unui intens mediatizat chestor șef de Poliție”.

Mușcalău, mai iei chirie de la Drăghiea?
Ce s-a întâmplat de la acest avertisment, în ultimele șase luni? Crivoi s-a dus până la urmă după Vela, în ciuda susținerii acordată până în ultima clipă de fostul ministru de Interne. S-a blocat numirea ”tizului” Tache în fruntea Auditului Intern, acolo unde în cele din urmă a ajuns comisarul șef Marian Mușcalău! Cel care mai dăduse de două ori concurs pentru acest post de conducere, dar îl lăsăm pe el să zică exact ce note a luat, că nouă ne e mai mare rușinea… Mai ales că pe atunci era tot ”la comandă”, dar nu ”contabilul” lui Viorel Salvador Caragea la IPJ Gorj, ci ditamai șeful de Cabinet al fostului secretar de stat Chirică! Asta doar așa, ca să își aducă aminte că alții nu uită… Dar uite că ”bătrânul combinator” gorjean Mihai Weber se pare că încă ar mai face minuni, deși oficial acesta nu mai controlează parlamentar niciun SIE…

Însă dacă tot ne-am întors la Gorj, comisarul șef Mușcalău ar face bine să fie pregătit pentru a răspunde la cele câteva întrebări care urmează să i se pună, mult mai curând decât se așteaptă… Și dintre care prima va fi dacă mai încasează sau nu chirie de la comisarul șef Decebal Drăghiea, pentru una dintre cele două vile din Târgu Jiu! Cea pusă la dispoziția lui Drăghiea… Numai că acesta a fost schimbat din fruntea Inspectoratului Județean de Poliție Gorj și împuternicit ”disciplinar”, de fapt ca să i se șteargă urma, în funcția de director adjunct al Centrului de Formare Profesională din IPJ Olt, la Slatina… Fiind vorba, pentru inițiații sistemului, de Drăghiea junior, cel cu rădăcini mehdințene. Și care a mai fost șef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți. Județul ”său”, în care tatăl Nicolae Drăghiea a fost chiar prefect de Mehedinți!!! Oricum, la această oră se fac deja verificări dacă noul șef al Auditului Public Intern din cadrul MAI mai încasează chirie de la Decebal Drăghiea pentru vila din Târgu Jiu, chiar dacă între timp cel din urmă a fost detașat la… Slatina! Că doar nu o face naveta zilnic! Sau dacă Mușcalău a informat cu privire la încetarea plăților după plecarea chiriașului la Slatina…

Mihăilă, dar de Feroiu ai auzit?
În ciuda puternicei susțineri de care a beneficiat pe axa Mehedinți –Gorj, comisarul șef Decebal Drăghiea a fost în cele din urmă înlăturat de la comanda IPJ Gorj, în încercarea de a se mai pune astfel batista pe scandalul declanșat de curajoasele dezvăluiri ale luptătorului care antrena agenții de la Serviciul de Acțiuni Speciale, Paul Nicolae Feroiu. Cel care a intrat inclusiv în greva foamei, încă din luna mai, pentru a demasca gravele abuzuri comise împotriva sa, după ce a fost lăsat fără salariu. După ce, stranie coincidență, i-a pus și pe ”burtoșii” de prin birourile IPJ Gorj să alerge sau să tragă la poligon… Numai că același Mihăilă, deja identificat la un anumit nivel al sistemului drept ”capul tuturor răutăților” din întregul MAI s-a mulțumit doar cu detașarea fostului șef IPJ Gorj în Olt, tot pe o funcție de conducere. În timp ce atenția sa a fost concentrată, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, pe aducerea noului șef din fruntea IPJ Hunedoara, în ciuda ”mapei profesionale informative” a acestuia. Una care nici măcar ”gri” nu este, ci direct ”neagră”! Și poate că, totuși, eforturile lui Mihăilă ar fi fost mai bine depuse pentru rezolvarea cazului Feroiu de la Gorj. Mai ales că acesta este și instructor de judo și dublu campion la Unifight! Iar ”Robocop” Mihăilă tot se dă și el din tagma luptătorilor de arte marțiale…

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *