Romania, groapă de gunoi MONDIALA. News alert

Un container cu peste nouă tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, sosit din Japonia, a fost descoperit de autorităţi în Portul Constanţa Sud Agigea. Deşeurile erau importate de o societate din ţara noastră. Acestea vor fi returnate în Japonia, notează news.ro.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit în data de 17 august un container cu deşeuri din piese şi dispozitive agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială din România.

“În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 9.400 kilograme de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, a transmis Garda de Coastă.
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa nu au permis acest import şi au decis returnarea deşeurilor la societatea exportatoare din Japonia.
De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri, şi import ilegal de deşeuri în vederea eliminării.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *