România este vizată DIRECT! Anunț ALARMANT venit miercuri de la Moscova

În ciuda sancțiunilor impuse de Occident, Rusia nu are în plan să oprească masacrul din Ucraina, ci din contră, este pregătită să ofere o reacție fără precedent odată cu evoluția lucrurilor, iar România este și ea vizată direct.

Veste cutremurătoare din Rusia în plin război. Conflictul militar din Ucraina ar putea lua în curând o întorsătură neașteptată. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Aceasta a declarat public că Rusia este pregătită să răspundă în consecință la fiecare acțiune împotriva Moscovei. Menționăm faptul că declarațiile acesteia au fost făcute în urma expulzărilor în masă a diplomaților ruși din țările occidentale.

Amintim faptul că România este și ea vizată, în contextul în care marți seară, s-a decis expulzarea unui număr de diplomați ruși din Capitală.

„Vom răspunde în consecință fiecărui act neprietenos de acest gen”, a spus diplomatul rus.

Avertismentul Rusiei
Pe lângă expulzarea diplomaților ruși, Moscova este pregătită să răspundă la orice fel de mișcare venită din partea Occidentului. Mai exact, diplomatul rus a mai precizat și faptul că fiecare acțiune neprietenoasă va primi ”cel mai eficient răspuns” al Moscovei, în funcție de situație.

Citiți și:  NEWS ALERT Rusia, avertisment pentru România

Un alt aspect punctat de Maria Zakharova, a fost cel conform căruia ”nu este întotdeauna posibil un răspuns de tip tit-for-tat”, adică provocarea unei răni sau insulte echivalentă uneia suferite, deoarece cu un număr de țări au în Rusia ”fie o organizație diferită a serviciilor diplomatice, fie o altă reprezentare în țări”, a adăugat ea, potrivit agenției de presă rusă de stat TASS.

Menționăm faptul că avertismentul oficialului rus vine după ce în ultimele zile, mai multe țări au anunțat expulzarea diplomaților rusi. Deciziile au venit ca o reacție în urma atrocităților lăsate în urmă de armata rusă după retragerea din Bucha.

Decizia luată de România
România este și ea inclusă în avertismentul emis de Kremlin, în contextul în care reprezentanții MAE au anunțat în cursul zilei de marți expulzarea a zece diplomați ruși din București.

Citiți și:  BREAKING România expulzează 10 diplomați ruși

„Autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, anunța MAE marți seară.

Totodată sursa citată mai preciza și că hotărârea a avut la bază ”activitățile și acțiunile acestora”, care contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

„Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.