Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
MEDICAL

Rezultate fals pozitive la teste antidrog cauzate de semințele de mac, ibuprofen sau energizante

test antidrog

Unele medicamente pot influența rezultatele testelor antidrog, conform avertismentelor emise de medicul Emilian Popovici. Printre acestea se numără semințele de mac, cunoscute pentru proprietățile lor analgezice, dar și energizantele.

Testele antidrog, utilizate pentru depistarea substanțelor interzise, pot oferi rezultate fals pozitive în cazul în care o persoană utilizează anumite tratamente medicamentoase. Astfel, există riscul obținerii unor rezultate pozitive la testarea antidrog, chiar dacă persoana respectivă nu a consumat substanțe interzise.

Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a subliniat care sunt acele medicamente, mai ales în contextul creșterii utilizării testelor antidrog în rândul șoferilor. Cu toate acestea, aparatele de testare DrugTest nu sunt suficient de precise și generează frecvent erori. Conform legii, suspendarea permisului este obligatorie chiar și în cazul unor teste fals-pozitive, până la obținerea rezultatelor de la laboratoarele de medicină legală.

Rezultatele fals pozitive apar atunci când un test antidrog indică prezența unei anumite substanțe în organism, chiar dacă persoana nu a consumat respectiva substanță. Aceste erori pot fi cauzate de factori precum reactivitatea încrucișată cu alte substanțe sau medicamente.

Anumite antibiotice, cum ar fi rifampicina sau unele cefalosporine, pot provoca rezultate fals pozitive pentru opiacee și cocaină. Antidepresivele, precum trazodona și bupropiona, sunt asociate cu teste fals pozitive pentru amfetamine, la fel și unele medicamente antipsihotice, cum ar fi quetiapina și clorpromazina.

Chiar și medicamentele comune, precum ibuprofenul și naproxenul, utilizate pentru controlul durerii, pot indica fals pozitiv pentru marijuana în anumite teste antidrog. De asemenea, medicamentele pentru răceală sau alergii, care conțin pseudoefedrină sau efedrină, pot cauza rezultate fals pozitive pentru amfetamine.

Contrar așteptărilor, consumul de alimente sau băuturi care conțin semințe de mac poate duce la rezultate fals pozitive pentru opiacee, deoarece aceste semințe conțin urme de morfină.

Energizantele reprezintă o altă categorie de produse care pot genera rezultate fals pozitive, în special pentru metamfetamine și THC (componenta activă a marijuana), mai ales dacă sunt consumate imediat înainte de testare de către polițiști.

În situația în care te afli într-o astfel de situație, este recomandat să informezi personalul responsabil de testare cu privire la consumul unui astfel de medicament sau aliment. De asemenea, șoferii care se confruntă cu această problemă pot opta pentru alte metode de testare, precum analizele biologice realizate de medicina legală, pentru a dovedi că nu au consumat substanțe interzise.

Potrivit publicației Evenimentul Zilei, aparatele DrugTest au generat numeroase erori, județele cu cele mai multe teste fals pozitive fiind Brăila, Olt, Covasna și Tulcea.

Sindicatul polițiștilor a atras atenția asupra calității scăzute a aparatelor utilizate de Poliția Română, care reprezintă unul dintre motivele creșterii rezultatelor inexacte. Cu toate acestea, există situații în care șoferii pot refuza testarea cu aceste aparate, optând pentru recoltarea probelor biologice. Legea permite conducătorilor auto să refuze testarea preliminară atât cu etilotestul, cât și cu DrugTest-ul, iar medicul specialist poate solicita suspendarea dreptului de a conduce pentru maximum 24 de ore, în baza acelui test clinic. Ulterior, conducătorul auto poate conduce până la obținerea rezultatelor probelor biologice.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.