“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Rasturnare de situatie în statele UE privind vaccinarea obligatorie

covid 19 vaccine virus bk 1500 871 1200x600 1

Republica Cehă a schimbat cursul unei administrații anterioare cu privire la cerința de vaccinare împotriva Covid

Republica Cehă a abandonat o schemă de vaccinare obligatorie pentru cei cu vârsta peste 60 de ani și lucrătorii din anumite sectoare, și noul prim-ministru elimină planul în urma unei serii de proteste împotriva măsurii.

În timp ce o regulă privind vaccinarea stabilită de un guvern anterior urma să intre în vigoare în martie, fostul premier Andrej Babis a fost înlocuit de atunci cu o nouă coaliție de guvernământ condusă de premierul conservator Petr Fiala, care acum spune că până la urmă decizia nu va fi pusă în aplicare.

„Am convenit că vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie”, a spus Fiala miercuri, argumentând că aproximativ 90% dintre cei care ar fi fost acoperiți de cerință au fost deja imunizați.

Administrația anterioară a ordonat mandatul înainte de a fi înlocuită în decembrie, pe fondul unei creșteri a cazurilor legate de varianta Omicron. Cu toate acestea, decesele și spitalizările au înregistrat o creștere scurtă înainte de a cădea, în conformitate cu dovezile, mutația Omicron produce simptome mai ușoare decât tulpinile anterioare. Regula s-ar fi aplicat rezidenților în vârstă avansată, precum și lucrătorilor din domeniul sănătății, polițiștilor, pompierilor și studenților la medicină.

La începutul acestei luni, mii de persoane s-au adunat în capitala Cehiei pentru a protesta împotriva măsurii de vaccinare obligatorie, la fel ca demonstrații similare în alte părți ale Europei. Doar 63% dintre cehi sunt considerați pe deplin imunizați, sub media Uniunii Europene de 69,4%.

Decizia de a elimina cerința a venit în aceeași zi în care premierul britanic Boris Johnson a declarat că Omicron a atins apogeul, anunțând că regulile de mascare ale țării și sistemul de „pașaport” Covid-19 se vor încheia săptămâna viitoare. În schimb, guvernul va „sugera”ca rezidenții să-și pună măștile numai în public, dar „nu va mai incrimina pe nimeni care alege să nu le poarte”.

Sursa: ortodoxinfo.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.