Pentru că stau mai mulți într-un pat, șobolanii din Spitalul Județean Buzau, au făcut păduchi!

Situatia revoltatoare din Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, a atras o serie de proteste din partea mai multor asociatii de protectie a animalelor!

Acestea acuza conducerea spitalului de tratamentul degradant si inuman la care sunt supusi sobolanii care isi fac veacul pe coridoarele institutiei buzoiene.

Noi am aflat de aceasta situatie din filmarile unui pacient care a pus pe Youtube un filmulet despre mizeria din acest spital.

La un momentdat, apar pe filmulet 4-5 sobolani inghesuiti intr-un singur pat iar pe doi dintre ei se vede clar cum misuna paduchii.

Asa ceva este de-a dreptul revoltator!

Conform Conventiei Internationale pentru Drepturile Sobolanilor cu 4 Picioare, animalele nu pot fi tinute mai mult de 2 intr-un pat, tocmai din cauza ca pot aparea probleme de igiena, dar si stres aparut din cauza lipsei de intimitate, aceste animale avand nevoie de un spatiu de aprox. 1/2m patrat pentru fiecare exemplar, pentru a fi cu adevarat fericite.

Citiți și:  SCANDAL: Un judecător a respins cererea unui buzoian de profesie hingher de a-și schimba numele în "FOSTA MEA SOȚIE E O CĂȚEA"

Situatia e cu atat mai grava cu cat vorbim despre un spital, adica despre o institutie in care toata lumea stie ca e plina de sobolani iar conducerea ar fi trebuit sa stie care sunt conditiile optime de ingrijire a acestor animale.

A declarat domnul Telibasa Raul Ionut, presedintele asociatiei Patru Gheruțe.

Managerul spitalului nu a dorit sa comenteze acuzatiile care i se aduc dar ne-a transmis ca va efectua cercetarile necesare si va lua masurile ce se impun pentru remedierea situatiei.

CITESTE SI: În Spitalul Buzau, gândacii sunt atât de mari încât îmbracă halate și se dau doctori

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU