“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Oamenii de știință sunt in ALERTA. Sub-tulpina AY3 face prăpăd!

covid articol

Pe lângă temuta Delta, cel puțin alte cinci variante COVID sunt urmărite de oamenii de știință din Israel. Temerea lor este că varianta AY3 ar putea schimba datele problemei.

Lista variantelor de coronavirus este din ce în ce mai lungă, iar unele dintre ele îi îngrijorează pe experții israelieni, potrivit Haaretz.

Acesta este un proces natural biologic și evolutiv și care demonstrează cât de complex este să încerci să controlezi o pandemie globală.

Nu este clar dacă aceste noi tulpini vor avea un efect grav
Săptămâna aceasta a fost AY3, o sub-tulpină a variantei Delta, descoperită în mai multe cazuri de infectare din Israel. Luna trecută a fost varianta „Delta-plus”. Nu este clar dacă aceste noi tulpini vor avea un efect grav asupra vieții de zi cu zi. Amenințarea îi îngrijorează pe oamenii de știință, cercetătorii și analiștii din întreaga lume, precum și pe oficialii OMS.

Pe măsură ce virusul se răspândește de la o persoană la alta, acesta acumulează mici schimbări, permițând oamenilor de știință să urmeze tiparele de transmitere. Dar într-un virus, majoritatea modificărilor genetice nu au niciun impact asupra modului în care afectează efectiv indivizii și comunitățile.

De aceea, oamenii de știință urmăresc cu atenție tiparele din Delta, mai ales că se răspândește atât de rapid. Acestia continuă să împartă descendenții primei linii Delta, B.1.617.2, în subcategorii de cazuri conexe.

Varianta „Delta plus”
S-a discutat și despre așa-numita variantă „Delta plus”, care este un subtip al variantei Delta, cunoscut formal sub numele de AY.1. Până în prezent au fost etichetate trei subtipuri AY.1, pe care unii le-au numit informal „Delta plus”, precum și AY.2 și AY.3.

AY.3 este cunoscută și sub numele de B.1.617.3. Sub-linia AY.3 a fost raportată în principal din SUA, cu cazuri reclasificate în Marea Britanie și India. Nu există proprietăți semnificative ale acestei mutații. Până de curând, varianta AY.3 reprezenta aproximativ 15% din cazuri în SUA. La nivel mondial, a fost detectată în cel puțin 61 de țări.

Începând cu 10 august 2021, au fost detectate 17.792 secvențe ale tulpinii AY.3.

Alte și alte variante
Alte variante de interes identificate de CDC includ: B.1.617.3, identificate pentru prima dată în India și B.1.429 și B.1.427, ambele identificate în afara Californiei.

Sursa; capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.