“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

O nouă taxă pentru români: taxa pe filme online

0718 biz wire netflix scaled e1599064520523

Românii mai primesc o veste proastă, dacă mai era nevoie, de la actualul Guvern interimar. Se pregătește o nouă taxă. Iar guvernanții vor spune că este vorba despre o directivă europeană.

Românii mai primesc o veste proastă de la Guvernul Cîțu. Se pregătesc să introducă o nouă taxă asupra românilor: taxa pe filme online. Deși Executivul va spune că este vorba despre o directivă europeană, informația este falsă.

Claudiu Năsui anunță că Guvernul Cîțu pregătește o nouă taxă pentru filmele online. Mai precis, Guvernul vrea acum să îi taxeze pe români și pentru singura distracție care le-a mai rămas: să vizioneze filme online.

Claudiu Năsui: „Guvernul Cîțu se pregătește să introducă o nouă taxă asupra românilor: taxa pe filme online.

Haideți să vă arăt cum arată cinismul. Guvernul se pregătește să introducă o taxă nouă. După toate compromisurile la care a fost dispus, nu ne mai miră nimic. Dar stați să vedeți pe ce: pe una dintre puținele distracții care le-au mai rămas disponibile românilor: pe filmele online.

Unii n-au niciun fel de limită de imaginație când e să bage mâna în buzunarul românilor. Le trebuie bani, ca să plătească firmele de partid și sinecurile. „Nu vom introduce taxe noi” ne zicea același politician care ne zicea și „PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român” sau „Votează PNL ca să scapi de PSD””, scrie Năsui pe Facebook.

Claudiu Năsui susține că, potrivit proiectului pregătit de Guvern, România va avea o taxă de 4% pe abonamentele de Netflix
„Nu cred că mai are cineva pretenții de la „liberalismul” PNL. Până acum, am văzut că nu e deloc liberal. Statul a tot crescut cu fel și fel de sinecuri, înființări de agenții noi și programe de miliarde de stat. Măcar de un lucru dacă s-ar fi ținut și tot ar fi fost ceva: să nu introducă taxe noi.

Dar ce să vezi, în timp ce premierul clama asta pe toate posturile că nu introduce taxe noi și nu mărește taxele, ministrul culturii pregătea un proiect de lege care făcea exact asta: introducea o nouă taxă (cutt.ly/NoiTaxeCitu).

În România vom avea, deci, o nouă taxă. O taxă de 4% pe abonamentele de Netflix, de fapt asupra tuturor platformelor de filme și seriale și încă o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost”, a mai spus el.

Claudiu Năsui avertizează: Nu este o directivă europeană
Claudiu Năsui susține că Guvernul va spune populației că este o taxă impusă de UE, însă această informație este falsă. Iar în Polonia sau Spania taxa este de 1% nu de 4 ori mai mare așa cum vrea Guvernul Cîțu.

„O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună. Cum se aplică directiva în restul Europei? În peste 10 țări nu există taxa asta. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, taxa este de 1% sau 1.5%. Cumva, guvernul nostru care își zice în mod mincinos „liberal” consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare.

România are deja una din cele mai mari poveri fiscale pe muncă, mai ales pe salariile mici. Statul ia aproape jumătate din venitul unei persoane prin taxe și impozite. Și nu se oprește la asta, mai culege din munca noastră și alte taxe cum ar fi TVA și accize. Singurul lucru care lipsea era să ne taxeze și relaxarea de la sfârșitul săptămânii.

O să ne spună că de fapt nu taxează cetățenii, ci platformele de film. E fals. De unde vin banii pentru taxa aceasta? Tot de la clienții care plătesc, evident. Și ghiciți unde se duc? Fix la celebrul și netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro.

Din păcate, asta înțeleg politrucii din România prin “liberalism”: un stat tot mai mare din munca unui român tot mai sărăcit”, a concluzionat Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.