“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICASTIRI

“O MIZERIE ORDINARA” – OLGUTA VASILESCU se foloseste de numele FONDATORULUI FACEBOOK, Zuckerberg. Asa justifica ea PLAFONAREA INDEMNIZATIEI!

olguta facebook

Într-o postare pe Facebook, Olguţa Vasilescu explică de ce consideră că este bună măsura plafonării indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, invocând ca argument faptul că dacă Mark Zuckerberg ar fi fost român şi ar fi aplicat pentru un concediu parental, statul român ar fi falimentat de la câţi bani ar fi trebuit să îi dea cofondatorului Facebook.

Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a distribuit pe Facebook un articol despre cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care vrea să îşi iau un concediu parental de două luni, citeaza adevarul.ro

Ca o tentativă de a explica necesitatea plafonării indemnizaţiei pentru creşterea copilului, ministrul susţine că dacă Mark Zuckerberg ar fi fost român şi ar fi dorit să îşi un concediu pentru creşterea copilului, statul român ar fi falimentat de la câţi bani ar fi trebuit să îi dea acestuia. „Dacă era român şi trebuia să îi dam 85 la sută din venituri, lunar, ca indemnizaţie de paternitate, înainte de apariţia OUG, faliment scria pe noi!“, scrie oficialul pe pagina sa de Facebook.

 

Pe de altă parte, experţii în economie spun că argumentul ministrului este complet eronat, iar asta pentru că indemnizaţia de 85% nu este calculată din dividente, ci din salarii sau venituri asimilate salariilor sau din veniturile obţinute din activităţile independente, după cum este prevăzut în codul fiscal.

VEZI SI: Fiola OLGUTA A EXPLODAT! – IESIRE NERVOASA dupa ce DOSARUL TELDRUM in care este implicata, a ajuns la Parchet

„Doamna Olguţa Vasilescu încearcă să justifice o mizerie ordinară, care de altfel este şi neconstituţională. Este un comportament tipic unor guvernanţi populişti care încearcă să îşi justifice măsurile proaste dând nişte exemple extreme. Plus că nici măcar nu este corect să dai exemplul lui Zuckerberg pentru că acesta are venituri preponderent din dividente, ori indemnizaţia se calculează din salarii sau din venituri obţinute de pe urma activităţilor independente“, a declarat pentru Adevărul, economistul Gabriel Biriş.

„Ce bine ar fi fost dacă Mark Zuckerberg ar fi fost român şi-ar fi plătit taxe şi impozite în România pentru zecile de miliarde pe care le câştigă în toată lumea“, a mai afirmat economistul.

OUG nr. 111/2010 prin care s-a stabilit plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 8.500 lei/lună a fost adoptată la începutul lunii august. Prevederea se aplică începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, atât pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cât şi pentru situaţiile ulterioare. (sursa)

VEZI SI: Ai cont pe Facebook? Iata cati bani ii aduci evreului Mark Zuckerberg

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.