“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

O forţă mondială se pregăteşte de război!

flota rusia vladimir putin razboi nave

Un nou război ar putea zgudui în curând planeta! O super-putere mondială este gata de luptă, însă a tras mai multe lecţii foarte utile din conflictul ce se desfăşoară chiar în aceste momente în Ucraina şi care nu a decurs deloc conform planurilor iniţiale ale ruşilor.

Războiul din Ucraina reprezintă o lecţie extrem de importantă pentru China, este de părere şeful CIA, Bill Burns.

Ce a învăţat China din eşecul lui Vladimir Putin din Ucraina?
Directorul agenţiei de informaţii americane consideră că Beijingul învaţă lecţii, în acest moment, din războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina, totul pentru a fi pregătit să folosească forţa împotriva Taiwanului, noteză jurnaliştii agenţiei AFP.

„Ni se pare că (războiul din Ucraina văzut de Beijing) nu afectează cu adevărat întrebarea dacă liderii chinezi ştiu că pot alege să folosească forţa contra Taiwanului în următorii ani, ci când şi cum o vor face”, afirmă Bill Burns, directorul CIA, prezent la Forumul privind Securitatea de la Aspen, Statele Unite.

Şeful CIA a atras atenţia că liderii chinezi sunt probabil „îngrijoraţi” după evoluţiile invaziei din Ucraina, considerând totul drept un „eşec strategic” al lui Vladimir Putin, care îşi propusese să răstoarne puterea de la Kiev în numai o săptămână.

China a văzut în acest război dus de ruşi în Ucraina dovada „că nu poţi obţine la victorii rapide, decisive” fără suficientă greutate militară în luptă.

„Eu cred că lecţia pe care o reţin liderii chinezi şi militarii este faptul că e necesară o forţă dominantă” pentru a câştiga, a adăugat Bill Burns, precizând şi importanţa „controlului spaţiului informaţional” şi pregătirea de potenţiale sancţiuni economice.

Ambasadorul Chinei în SUA vorbeşte despre o reunificare paşnică
Şeful CIA a mai vorbit şi despre potenţialul sprijin acordat Rusiei de către China. Beijinul, în ciuda sprijinului verbal acordat Moscovei, nu a venit cu vreun ajutor militar pentru Rusia în acest conflict militar, a declarat Bill Burns.

Înainte de alocuţiunea şefului CIA, la acelaşi Forum privind Securitatea a vorbit şi ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang.

Acesta a declarat că ţara sa sprijină întotdeauna „reunificarea paşnică” cu Taiwanul.

„Fără conflict, fără război: este consensul cel mai important între China şi Statele Unite”, a afirmat ambasadorul chinez.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.